După cum este deja cunoscut, puține căsnicii mai pot fi unele ,,de succes,, în zilele noastre . Există atât de mulți factori care pot conduce la un moment dat către finele unui mariaj, încât mi-ar fi greu acum să fac o enumerare exhaustivă.Indiferent însă care ar fi motivele, este foarte important ca soluționarea tuturor problemelor care implică desfacerea căsătoriei, și orice decizie referitoare la acest demers, să fie luată cu multă responsabilitate.Cusigurnață trecutul nu poate fi schimbat, timpul este ireversibil.Oamenii însă își pot crea un viitor cât mai lipsit de probleme.Viitorul este locul unde vom petrece restul vieții noastre, și nu ar trebui neglijat.
De multe ori divorțul degenrează într-un război.Soții doresc să se stabilească un scor corect și, astfel, ei cred că problema este rezolvată.Este un mod superficial de a vedea lucrurile însă.
Soții vor ca fiecare dintre ei să-și impună punctul de vedere, să ia ceea ce consideră că li se cuvine și sunt gata să lupte pe viață și pe moarte pentru acestea.
Lupta însă poate fi foarte simplu evitată, alegându-se procedura medierii.În mediere părțile pot:
– să-și împartă activele
– să întocmească un plan parental
– să stabilească cuantumul pensiei de întreținere pentru minori, dacă ei există.
Soții ar trebui să se concentreze, cu precădere, asupra intereselor minorilor.
Sunt aspecte de o importanță majoră care pot fi rezolvate cu multă grijă și cu maturitate prin procesul de mediere:ctivele familiei, protejarea stării emoționale și fizice, atât a cuplului care este pe punctul desfacerii căsătoriei, cât și a copiilor minori rezultați din căsătorie.
Divorțul prin mediere are la bază colaborarea părților, care, împreună cu mediatorul, vor lucra în echipă.Lucrând împreună, soții vor realiza cu mult mai mult decât într-un proces judiciar.Medierea face ca divorțul să fie cu mult mai ușor.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Sursa:http://anacristinamargu.wordpress.com/2014/07/17/optiunea-gestionarii-propriului-divort-o-realitate-echipa-mediator-soti/

Daca vreti sa aflati mai multe despre divortul prin mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acst site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014