Avem placerea să va retransmitem o recomandare interesantă venită din Anglia, pentru uzul personalului CAFCAS. CAFCAS este organizatia care face recomandari instantelor privitoare la stabilirea locuintei copiilor post-divort. Documentul a fost creat cu finanţarea și sprijinul Comisiei pentru egalitate si drepturile omului din Anglia.
CAFCAS nu a fost in anii anteriori sustinatoare a ideii de custodie comuna fizica dar in lumina ultimelor cercetări știițifice și a experientei pozitive din alte țări, și-a revizuit poziția față de problematica locuinței alternante. Edificator în acest sens este paragraful de mai jos (conținut în documentul antemenționat):
“Custodia fizică comună nu înseamnă că timpul copilului esteneapărat împărțit în mod egal între cei doi părinți, cu toate că aceasta este este o opțiune pe care ar trebui să fieîntotdeauna considerată ca un punct de plecare în discuții atât de către inspectorii CAFCASS cât și de către părinții, dacă nu motive întemeiate de a se lua o decizie contrară. În Anglia, estimările recente arată că aproximativ 11% dintre copiii din familiile separate petrec în mod gal timpul în grija celor doi părinți. “
“Shared parenting does not mean that the child’s time is necessarily divided equally between the two parents, though that is an option which should always be considered as a starting point (by CAFCASS officers as well as the parents themselves) unless there is good reason to advise otherwise. In England, a recent estimate was that 11% of children in separated families share their time equally between both parents.”
Aceasta afirmatie arată recomandarea CAFCAS :

1.    de a se porni de la premiza că locuința alternantă este prima opțiune
2.    de a înțelege că această nu e o regula fixă ci, pentru motive întemeieate, poate fi rasturnată
De asaemenea documentul oferă prima statistică cunoscută legată de răspandirea custodiei comune fizice în Anglia. Potrivit documentului, în prezent, aproximativ 10-11% dintre copiii din Anglia ar locui în arajnamente de tip locuință alternantă.
CAFCAS nu a fost în anii anteriori sustinatoare a ideii de custodie comună fizică dar în lumina ultimelor cercetări științifice și a experientei pozitive din alte tări, și-a revizuit pozitia față de problematica locuinței alternante.
Cu deosebită considerație,
Colectivul ARPCC
Sursa:http://blog.arpcc.ro/2014/07/recomandarea-cafcas-din-anglia.html
Daca doriti sa solicitati un mediator pentru divort din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !