Pentru ca studiile au aratat o rata mare a cresterii divorturilor, ne-am intrebat care ar putea fi motivele principale care duc la o astfel de actiune. Care ar putea fi motivele reale pentru care doi oameni initial indragostiti sa sfarseasca la divort?
Am alcatuit o mica lista ce s-ar putea difierentia pe alocuri, de la cuplu la cuplu:
Infidelitatea
Este cel mai uzual motiv pentru care doi oameni ajung sa divorteze. Cand unul dintre cei doisoti inceteaza sa fie loial si devotat  casniciei, incepe sa insele, sa fie nemultumit de perechea lui si dupa o perioada variabila de timp vor ajunge sa divorteze.
Lipsa de comunicare
Daca cuplul are dificultati in a-si exprima fiecare nevoile, asteptarile in casnicie, acesta este predispus la conflicte din ce in ce mai multe care vor duce treptat catre despartire.
Abuzul fizic si emotional
Cand barbatul incepe sa-si dea frau liber violentei prin lovirea sotiei, copiilor, este cazul ca aceasta sa caute protectia legii. Abuzul emotional include umilirea, insultele, intimidarea care nu trebuie niciodata tolerate. Acesta este un motiv clar de divort.
Problemele financiare
Cand familia incepe sa aiba greutatifinanciare, cand se ajunge la o gestionare defectuoasa a banilor, acest lucru poate duce la haos, conflicte in relatie si intr-un sfarsit la prezentarea in fata tribunalului.
Rutina

Cercetarile spun ca rutina se instaleaza in aniversarea a 7 ani de casatorie. Cei doi vor devenisi mai nesatisfacuti de relatia lor dupa 16 ani de casnicie. Rutina intre soti incepe in dormitor, apoi urmeaza rutina legata de relatia lor. Din cauza nemultumirilor legate de ei, de casnicia lor, devin distantisi isi pierd interesul unulfata de celalalt.

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Divort amiabil Bucuresti

Ce drepturi am in casnicie?

Sursa: http://www.consultanta-psihologica.com/motive-de-divort/

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !