Buna ziua ! Eu si sotul meu am hotarat sa divortam dar locuim intr-un oras mic si am vrea sa nu se afle . Este posibil sa divortam in alta localitate ?

Anca Constantin

Buna ziua !  Da, este posibilnumai daca alegeti divortul prin mediere . Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare spune la Art. 59^2 faptul  ca:

 (2) Partile se pot infatisa la instanta judecatoreasca pentru a cere, indeplinind procedurile legale, sa se dea o hotarare care sa consfinteasca intelegerea lor.Competenta apartine fie judecatoriei in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul oricare dintre parti,fie judecatoriei in a carei circumscriptie se afla locul unde a fost incheiat acordul de mediere. Hotararea prin care instanta incuviinteaza intelegerea partilor se da in camera de consiliu si constituie titlu executoriu in conditiile legii. Dispozitiile art. 432-434 din Codul de procedura civila se aplica in mod corespunzator.” 

In consecinta daca sunteti din orice alta localitate si doriti sa beneficiati de confidentialitate absoluta, pe langa cea oferita contractual de mediator, iar pentru asta alegeti sa divortati in Bucuresti, sa luam un exemplu la indemana, puteti alege un mediator care sa va intocmeasca toata documentatia necesara desfacerii casatoriei fara sa fie nevoie sa va expuneti neaparat la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun .

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

-Depunere cerere divorț online

Divort on-line pt romanii din diaspora

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Mediere divort cu copil minor

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013