Divorțul este o experiență dificilă pentru oricine, dar poate fi deosebit de dificil pentru românii din străinătate. Acest lucru se datorează faptului că divorțul greșit gestionat poate deveni un proces complex și costisitor, iar românii din străinătate se pot simți izolați și singuri în timpul acestui proces.  Echipa noastră a dezvoltat o procedură simplă și necostisitoare prin care cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot divorța on-line, avand un control total asupra întregului proces prin intermediul portalului instanțelor de judecată. Portalul instanţelor de judecată – Prima pagină (just.ro) Detalii despre întreaga procedură puteți găsi accesând: https://academiademediere.ro/cum-pot-sa-divortez-daca-sunt-plecat-in-strainatate/

Dacă sunteți cetățean român cu reședința în străinătate și vă gândiți la divorț, este important să căutați ajutor. Există o serie de resurse disponibile pentru a vă ajuta să treceți prin această perioadă dificilă, cum ar fi:

Nu vă fie teamă să cereți ajutor. Nu treceți prin asta singur.

Iată câteva sfaturi pentru românii din străinătate care se confruntă cu divorțul:

  • Gândiți-vă bine înainte de a acționa:

Înainte de a face orice, este important să vă gândiți la toate consecințele deciziei dvs. Divorțul este o decizie majoră care va avea un impact semnificativ asupra vieții dvs. și a vieții copiilor, în cazul în care aveți copii. Asigurați-vă că luați această decizie în cunoștință de cauză și că nu este doar din impuls de moment.

  • Cautați ajutor:

Dacă vă gândiți la divorț, este important să cauți ajutor de la un profesionist. Un terapeut sau un consilier vă poate ajuta să vă înțelegeți sentimentele și să luați o decizie în cunoștință de cauză. Un consilier din echipa noastră vă poate ajuta să înțelegeți aspectele legale ale divorțului și să vă protejați drepturile: Despre Academia de Mediere | CONSULTANȚĂ PSIHO-JURIDICĂ DIVORȚ – Legile unui nou început.

  • Gestionați emoțiile cu prudență:

Divorțul este o experiență emoțională dificilă. Este important să vă gestionați în mod sănătos emoțiile și să nu luați decizii exclusiv emoționale. Vorbiți cu un terapeut sau un consilier despre emoțiile dumneavoastră și cereți ajutor dacă simți că nu puteți face față. Dacă nu vă permiteți un terapeut poate fi utilă și o discuție cu cel mai bun prieten. Chiar dacă este departe acum putem vorbi on-line cu oricine. În egală măsură păstrați un ton moderat în relația cu soțul/soția. Sfârșitul căsniciei poate fi începutul unui bune prietenii.

  • Găndiți-vă la problema locuinței:

Dacă încă locuiți împreună unul din dintre soți va trebui să se mute. Așadar dacă decideți să divorțați, va trebui să găsiți un nou loc de locuit. Acest lucru poate fi o provocare, mai ales dacă aveți copii. Asigurați-vă că găsiți un loc de locuit care este potrivit pentru nevoile copiilor.

  • Gestionați-vă finanțele:

Divorțul poate avea un impact semnificativ asupra finanțelor dumneavoastră. Asigurați-vă că aveți un plan pentru a vă gestiona finanțele după divorț. Acest lucru poate include deschiderea unui cont de economii, obținerea unui împrumut sau angajarea unui contabil.

  • Gestionați relația cu copiii:

Divorțul poate fi dificil pentru copii. Asigurați-vă că îi sprijiniți emoțional pe copii și că le explicați ce se întâmplă. Vorbiți cu copiii despre divorț și răspundeți-le la întrebări într-un mod sincer și potrivit vârstei lor.

  • Găsiți-vă o nouă viață:

Divorțul poate fi o perioadă dificilă, dar este important să nu renunțați la speranță. Găsiți-vă o nouă viață și bucurați-vă de noile oportunități care apar în orizontul fiecărui om după divorț.

Contactați-ne:

Dacă sunteți români din străinătate și vă gândiți la divorț, vă recomandăm să ne contactați. Echipa noastră vă poate oferi sfaturi și asistență juridică în limba română. Aplicația din josul paginii sau datele de contact vă stau la dispoziție la orice oră. Chiar și acum: CONTACT | CONSULTANȚĂ PSIHO-JURIDICĂ DIVORȚ – Legile unui nou început. (academiademediere.ro)

Înțelegem că divorțul este o experiență dificilă și suntem aici pentru a vă ajuta să treceți prin această perioadă. Vă putem oferi sfaturi, asistență juridică și sprijin emoțional pe tot parcursul procesului. Nu sunteți singuri.

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT

Mai multe despre divorțul online puteți citi în:

DIVORȚ ONLINE ROMÂNIA
DEPUNERE CERERE DIVORȚ ONLINE
ELIBERARE CERTIFICAT DE DIVORȚ ONLINE
DIVORȚ ON-LINE PT ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE
DIVORȚ LA AMBASADĂ PENTRU CETĂȚENI ROMÂNI
DIVORȚ CETĂȚENI ROMÂNI CU DOMICILIUL ÎN STRĂINĂTATE
DIVORȚ FĂRĂ PREZENTARE PENTRU ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE
CUM POT SĂ DIVORȚEZ DACĂ SUNT PLECAT ÎN STRĂINĂTATE?