Relațiile interumane pot lua mai multe forme.Când se întâlnesc pentru prima dată două persoane, sunt simple cunștințe.Mai târziu,acestea pot deveni prietene. Poate fi creată o relație profesională :colegi, clienți, antreprenori,,etc. Ei pot chiar deveni parteneri de afaceri.Sau ar putea încheia o căsătorie și avea copii.
Când un cuplu decide să se separe sau chiar să divorțeze, este foarte important să se identifice fiecare strat al relației și să se determine deciziile care trebuie luate.
Separarea și divorțul implică închiderea unui parteneriat economic, început odată cu închieerea căsătoriei.
Acolo unde cuplul care divorțează nu are copii minori rezultați din căsătorie, lucurile pot fi mai simple.Aceștia își pot împărți bunurile comune dobândite în timpul mariajului, mergând apoi pe drumuri separate.Nu există, de cele mai multe ori, niciun interes pentru păstrarea unei bune relații, nici măcar de prietenie.
Acolo însă unde sunt la mijloc copii minori, deciziile trebuie luate cu multă responsabilitate.
Va exista, sau ar trebui să existe în continuare un tip de parteneriat, co-parentajul .Va trebui creat și dezvoltat un plan parental, iar asta, întrucât, chiar dacă mariajul se desface, cei doi părinți vor păstra această calitate pentru tot restul veții lor.
Din această perspectivă, abordarea contradictorie a conflictului privind desfacerea căsătoriei, ar putea contraveni interesului superior al minorului, putând afecta viitorul său.
Cel mai bine pentru copiii minori ai cuplului ar fi să se renunțe la procesul judiciar, contradictoriu, în favoarea medierii, care este un proces de colaborare, unde orice problemă poate fi tranșată într-o atmosferă de respect, cu demnitate , fără stres emoțional.
Luptele cu caracter personal nu ar trebui să-și găsească locul acolo unde există copii, întrucât pot aduce multe neajunsuri acestora , îi pot păgubi și accentua trauma lor .
Medierea sprijină familiile și încurajează părinții care, din diferite motive, nu-și pot continua căsătoria, să vină la mediere pentru a lua cele mai bune și mai înțelepte decizii, atât pentru ei , dar mai ales pentru copiii lor minori.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

SURSA:Mediator Ana Cristina Margu  http://anacristinamargu.wordpress.com/2014/07/16/medierea-divortului-este-si-in-interesul-superior-al-minorilor/

Daca vreti sa aflati mai multe despre divortul prin mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acst site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014