Divortul unui cetatean strain in Romania

Intrare in vigoarea a Noului Cod Civil precum si a Noului Cod de Procedura Civila (in februarie 2013 ) a facut ca legislatia din Romania sa devina una conforma cu legislatia europeana. Tocmai de aceea medierea ce functioneaza la nivel european in baza directivei  2008/52/CE , chiar daca a fost infiintata in Romania inca din anul 2006, functionarea ei a putut fi posibila abia odata cu intrarea in vigoare a noilor coduri aliniate la normele europene in vigoare.

Odata cu armonizarea legislatiei, cetatenii straini se pot bucura de legi europene si in Romania si beneficia de prezenta acestora. Prin urmare, in Romania se poate efectua, cu ajutorul medierii, desfacerea casatoriei si in cazul in care cetatenii nu sunt de nationalitate româna sau casatoria a fost încheiată în altă țară decât in România .

Fie ca vorbim de divortul unui cetățean roman de un cetățean strain sau de divortul a doi cetățeni străini cu domiciliul in România medierea ofera variante legale, rapide, confidentiale si moderne pentru rezolvarea problemei divortului .

V-ar mai putea interesa si:

Divorț în cazul în care părțile nu mai au locuința în țară

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

-How can I divorce if I married in România

Divort on-line pt romanii din diaspora

 –Divort de un cetățean străin

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti –0768.511.900.

(Acest articol a fost apreciat de 279 persoane. 1 cititori astăzi)