Cum pot divorța prin corespondență românii din Germania?

Divorțul românilor din Germania se poate efectua prin corespondență cu  ajutorul echipei noastre specializată în dreptul comunitar al familiei și care este formată din avocați, mediatori, traducători autorizați, experți. Echipa noastră se află la București iar corespondența cu dumneavoastră se realizează prin e-mail și servicii poștale. Conform Art 914 .2) N.C.P.C, indiferent de localitatea in care a fost incheiată casatoria,  atunci cand soții nu mai au locuința în Romania, autoritatea competentă pentru a consfinți desfacerea căsătoriei este Camera de Consiliul ce aparține de Judecatoria Sectorului 5 București pe raza careia ne desfașurăm activitatea. De aceea considerăm că atât experiența cât și amplasarea sediului biroului nostru in proximitatea Judecatoriei Sector 5 Bucuresti, contribuie la eficacitatea cu care soluționam dosarele clientilor nostri.

Totodată, portalul https://e-justice.europa.eu/content_crossborder_family_mediation-372–maximize-ro.do recomandă medierea familială transfrontalieră:

Medierea familială transfrontalieră este un proces derulat în prezența unui mediator (sau a mai multor mediatori), care sunt persoane terțe calificate și imparțiale… Acordul la care se ajunge reprezintă o soluție personalizată pentru litigiul lor, care garantează că deciziile parentale țin cont de interesul superior al copilului, în cazul în care este vorba de un copil.Chestiunile legate de dreptul familiei includ: răspunderea părintească și dreptul de vizită, … obligațiile de întreținere a copiilor sau a foștilor parteneri și alte consecințe ale divorțului sau ale separării. Partenerii sunt încurajați să își asume răspunderea pentru deciziile legate de viața de familie și să încerce mai întâi să își rezolve conflictele fără a apela la sistemul judiciar.Prin urmare, medierea poate să creeze un climat constructiv pentru discuții și să asigure înțelegeri echitabile între părinți, care să țină seama, de asemenea, de interesul superior al copilului.

Vreau să divorțez în Germania

Divorțul cetățenilor români din Germania se poate efectua:

  • pe cale amiabilă (formulă recomandată de echipa noastră datorită duratei și a costurilor reduse comparativ cu divorțul în contradictoriu)
  • în contradictoriu, pe cale judecătorească

Divorț din Germania pe cale amiabilă

Divorțul din Germania pe cale amiabilă presupune ca ambii soți să fi ajuns la un acord cu privire la divorț și a numelui pe care îl va purta după divorț soțul care și-a schimbat numele la căsătorie.

În cazul în care soții au copii minori mai este necesar ca soții să ajungă la un acord cu privire la domiciliul copiilor și a pensiei alimentare. Actele necesare și procedura detaliată le puteți afla dacă ne dați un e-mail în acest sens la adresa pe care o găsiți la datele de contact:https://academiademediere.ro/contact-mediator-divort-bucuresti/

Divorț din Germania dacă soțul/soția nu este de acord

În cazul în care soții nu sunt de acord procedura divorțului presupune un proces care nu mai are întotdeauna ca regulă că poatea avea loc în București. În funcție de actele pe care le aveți, de naționalitatea sau domiciliul soțului din buletin, poate avea loc în localitatea de domiciliu a pârâtului, la București sau chiar în Germania. La proces va fi nevoie să se audieze martori, să se administreze probe și să se efectueze o anchetă psihosocială pentru a se putea stabili domiciliul copiilor. Un răspuns personalizat la acest tip de divorț vă putem oferi dacă ne scrieți la adresa pe care o găsiți la datele de contact:https://academiademediere.ro/contact-mediator-divort-bucuresti/

Divorț în Germania- forum

Nu vă grabiți să luați decizii înainte de a cunoaste toate informațiile de care aveți nevoie. Un articol de prezentare nu poate răspune tuturor întrebărilor dumneavoastră, de aceea vă stam la dispoziție, pe pe GSM sau WhatsApp, la numărul +40768.511.900 sau e-mail: mediatormustateanu@gmail.com

Recomandare!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

Cine este mediatorul Petru Mustățeanu?

Mediator Mustățeanu – CONTACT

V-ar mai putea interesa si:

Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?

Legislația privind divorțul în Germania – explicată

-Divorț on-line pt românii din străinătate

Divorț internațional prin corespondență

-Divorț din străinătate fără copii și fără bunuri

(Acest articol a fost apreciat de 3.978 persoane. 7 cititori astăzi)