Motto: „Când doi oameni decid să divorțeze, nu este  un semn că „nu se înțeleg” unul pe celălalt, ci un semn că au început,  puțin, să se înțeleagă. ”
– Helen Rowland

Cum pot divorța dacă mă aflu în străinătate?

Pentru ca dumneavostrăputeți divorța din străinătate, prin corespondență, fără să fie nevoie să veniți în țară, am conceput un pachet de servicii care funcționează eficient începând din anul 2011 și pe care îl îmbunătățim permanet adaptându-l la noutățile legislative naționale sau europene. Concret, dumneavoastră veți coresponda cu noi prin e-mail punându-ne la dispoziție documentele pe care vi le vom solicita, iar în baza acestora noi vom completa actele necesare procedurii de divorț. Tot noi ne ocupăm și de traducerea documentelor care sunt emise în limba țării în care vă aflați. Apoi, noi vă trimitem formularele prin e-mail, dumneavoastră le imprimați, le semnați și le trimiteți prin servicii poștale la adresa noastră din București. Din momentul în care vom primi plicul, noi ne ocupăm de întreaga procedură juridică necesară desfacerii căsătoriei , conform contractelor semnate cu dumneavoastră. Procedura juridică utilizată de noi beneficiază de transparență instituțională astfel încât dumneavoastră veți putea urmări on-line stadiul dosarului din momentul în care acesta a fost înregistrat prin intermediul Portalului Instanțelor de Judecată: http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx

Divorț când unul din soți este în străinătate

Am gândit totul astfel încât pentru dumneavoastră să fie simplu iar pentru echipa noastră provocator. Suntem conștienți că nu lucrăm exclusiv cu documente și legi ci în primul rând cu oameni care trec prin situații de viață dificile. Inainte să ne angajați vom răspunde gratuit întrebărilor dumneavoastră formulate pe whats-app sau g.s.m. la numărul +40768511900 pentru a vedea în ce măsură putem fi de folos situației dumneavoastră.

Pentru că teoria diferă uneori de realitate nu există un șablon standard de lucru. Divorțul familiilor în care ambii soți sunt de acord cu desfacerea și cu condițiile desfacerii căsătoriei este diferit de divorțul familiilor în care dialogul imposibil iar asta necesită un divorț în contradictoriu pe cale judecătorească. Deasemenea, divorțul familiilor cu copii minori este diferit de divorțul familiilor fără copii minori. În acest sens am explicat pe larg fiecare situație în articolele:

Una din problemele des întâlnite la clienții nostri este o atitudine inițială neîncrezătoare, iar asta se întâmplă și din cauza faptului că piața este plină de impostori din diverse domenii cu care probabil au avut de-a face, de aceea recomandăm ca întotdeauna să verificați înainte să semnați un contract și să virați niște bani. Pentru acest motiv am pus la dispoziția dumneavoastră toate informațiile necesare despre noi: https://academiademediere.ro/mediator-petru-mustateanu/ 

ALTERNATIVĂ!

Pentru românii care nu își permit plata serviciilor de divorț fără prezentare dar au suficient timp pentru procedurile juridice necesare desfacerii căsătorie punem la dispoziție în mod gratuit modele de acțiuni recomandate de portalul instanțelor de judecată:

Ghid justitiabili -modele de cereri in materia dreptului familiei

Cât costă divorțul din străinătate fără prezentare?

Regulile de publicitate ale profesiei noastre sunt foarte stricte și ne interzic să facem publice ”mențiunile referitoare la valoarea serviciilor oferite de avocat/mediator sau la modalitatea de plata ” prin urmare nu putem publica pe site prețul serviciilor noastre dar ne vom bucura să vă răspundem telefonic la aceasta întrebare, dacă ne sunați pe GSM sau WhatsApp la numărul +40768.511.900.

Cum divorțezi în România dacă stai în străinătate?

Chiar dacă preferați ca în prealabil să avem discuții telefonice sau pe WhatsApp, primul pas în demararea procedurii divorțului cu acordul părților fără prezentare este acela de a ne trimite un e-mail la una din adresele menționate la datele de contact. De obicei recomandăm clienților noștri ca de la primul e-mail să introducă în CC (a doua adresă la care poate ajunge emailul prin aceeași expediere) adresa de e-mail a celuilalt soț astfel încât informația să ajungă la toți participanții în timp real. Excepție fac e-mail-urile pe care doriți să ni le expediați cu caracter confidențial. Este foarte important și pentru noi și pentru dumneavoastră să avem dialogul oficial pe e-mail. Verba volantscripta manent. Noi vom răspunde e-mail-ului dumneavoastră cu toate informațiile necesare demarării procedurii de divorț.

Foarte important!

Indiferent de localitatea în care a fost încheiata căsătoria,  atunci când soții nu mai au locuința in România, autoritatea competenta pentru a consfinti desfacerea casatoriei este Camera de Consiliul ce apartine de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, conform Art 914 .2) N.C.P.C, pe raza careia ne desfășuram activitatea.  De aceea, consideram ca atat experiența cât si amplasarea sediului biroului nostru in proximitatea Judecatoriei Sector 5 Bucuresti, contribuie la eficiența cu care soluționam dosarele clienților nostri. Nu în ultimul rând este important ca divorțul dumneavoastră să fie recunoscut atât în țară cât și în U.E. așa cu am explicat în:https://academiademediere.ro/recunoasterea-divortului-din-strainatate-in-romania/

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT
SEO #( Pot să divorțez fără să ajung în țară?, cum bag divorț din străinătate?, cum dau divorț din străinătate? )