Divort fara avocat

Share Button

Ce sanse de castig am intr-un divort daca nu apelez la un avocat ? intreaba o doamna din Bucuresti, mama a doi copii, care se plange ca nu are bani de avocat si ca sotul o ameninta ca o lasa fara copii in cazul in care deschide o actiune dedivort la judecatorie.

Divortul – desfacerea casatoriei , este permis in legislatia romaneasca, in continua modernizare, atat in formula clasica in instanta cat si  prin o forma mult mai moderna si eficienta, la mediator.

Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod de Procedura Civila si odata cu acesta si a legii115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006  orice persoana care doreste sa deschida o actiune in instanta in spetele enumerate de lege printre care se numara sidesfacerea casatoriei, partile sunt obligate sa faca dovada faptului ca au participat la o sedinta de informare gratuita despre avantajele medierii . Prin urmare chiar legea va sustine sa apelati la mediere, locul in care partile se pot reprezenta singure, fara sa fie neaparat nevoie sa isi angajeze un avocat.

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !

Share Button
(Acest articol a fost citit astazi de 32 persoane, 30 vizite azi)