Conflictul este o parte a vietii dar numai oamenii inteligenti il pot solutiona elegant

Citeam recent comentariul unei cititoare la un articol pe tema medierii: „Daca vreau sa divortez de sotul meu pentru ca e betiv, ma bate si vorbeste vulgar, de ce sa merg la mediere, ca doar nu vreau sa ma impac cu el ci vreau sa divortez?

Cu siguranta cititoarea respectiva nu este singura din Romania care a inteles complet eronat scopul medierii, de aceea voi explica putin de ce este oportuna medierea in cazurile de divort.

Divortul este una dintre cele mai dificile perioade din viata unui cuplu. Ambii soti au judecata intunecata de furie, resentimente, anxietate si frica pentru ceea ce s-ar putea intampla atat in timpul procesului cat si dupa separarea lor definitiva. Aceste stari multiple genereaza foarte usor dezlantuirea violenta a unuia dintre soti ori a ambilor, amplifica tirania, agresivitatea, reprosurile, invinovatirea reciproca sau chiar naste ganduri de razbunare.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Divortul prin intermediul instantei este o strategie gresita. Iată de ce:

In timpul divortului pe cale judiciara, sotii, datorita stresului excesiv la care sunt supusi, nu vor putea fi rationali si nici nu vor putea lua cele mai bune decizii. Emotiile sunt intinse la maximum, creativitatea limitata, puterea luarii deciziilor slabita, prelucrarea informatiilor este profund afectata, dispare complet negocierea iar instanta va fi cea care va decide termenii si conditiile in care se va incheia divortul.

Este foarte adevarat ca fiecare dintre soti, de cele mai multe ori, il invinovateste pe celalalt; fiecare sot aduce argumente pro si contra celuilalt, fiecare isi evidentiaza propriile sacrificii si condamna indolenta, caracterul, actiunile celuilalt ori ii releva defectele insuportabile. Acestea sunt durerile mocnite si acumulate in ani de zile din lipsa de comunicare in cuplu. Desi unii au realizat demult ca relatia nu merge, au preferat sa continue calvarul de dragul copilului, din obisnuinta, de teama de a incepe o noua viata fara partenerul sau ori pur si simplu pentru a-l chinui. Intr-un moment de luciditate, cel putin unul dintre soti ia decizia de a divorta. Din acea clipa, totul se transforma in haos, intreaga lor viata se intoarce cu susul in jos. Daca v-ati extrage din trecut si ati privi cu incredere in viitor, lucrurile nu vi se vor parea chiar atat de dramatice. Totul depinde de curajul dvs., de vointa dvs., de demnitatea dvs, de respectul pe care il acordati propriei persoane, de increderea in fortele proprii si de capacitatatea dvs. de a va construi singur(a) un viitor mai bun.

Din aceste motive este recomandabil sa apelati la Mediere. Medierea nu inseamna impacare ci ofera partilor posibilitatea negocierii termenilor si conditiilor in care sotii doresc sa-si incheie casatoria. Daca  doriti un divort discret, rapid si elegant, varianta optima este medierea.

Alegand divortul prin mediere, veti scapa de stres, de emotii, de cheltuieli suplimentare si de prelungirea unei situatii care, devenind intolerabila, creaza prejudicii variate.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

http://mediatorlacramioararadulescu.wordpress.com/2014/04/16/divortul-prin-mediere-nu-impaca-sotii-ci-ii-ajuta-sa-incheie-casnicia-in-termenii-si-conditiile-negociate-intre-acestia/

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014