Probabil că ați citit mai multe articole contradictorii despre divorțul românilor din străinatate, unele mai vechi, altele incomplete sau prea tehnice ori prea lungi si plictisitoare, de aceea voi începe prezentarea cu varianta scurtă, urmand să detaliez și să explic pe parcurs. Deasemenea acest text va fi actualizat la zi, de fiecare dată când legislația va aduce schimbări esențiale.
Dacă locuiți în străinătate și vreți să divorțați fără să mai veniți în țară, ne puteți angaja pentru acest demers pentru ca noi să ne ocupăm de toate detaliile fară ca dumneavostra sa fiți prezenți în România pentru a divorța. Daca doar unul dintre dumneavostra poate veni, sau locuiește deja in țară, iar celălalt este în străintate, procedura este similara doar că persoana care locuieste in țară se va întâlni cu noi iar cea din străinatate va comunica cu noi prin e-mail si servicii postale. Procedura detaliată a fost explicată aici:Divorț fără prezentare pentru românii din străinătate
Soțul care nu este prezent in țară pentru procedura de divorț, sau soții, în cazul în care ambii sunt plecați din țară, ne vor comunica condițiile pe care le agreează cu privire la desfacerea căsătoriei, prin mijloacele moderne de comunicare asa cum prevăd recomandările Uniunii Europene:
“ Introducerea unor mijloace moderne de comunicare [telefon, videoconferinta (online), camere web etc.] contribuie la reducerea costurilor si faciliteaza organizarea medierii in cazul in care prezența fizica a partilor nu este posibila. Astfel de instrumente tehnice ar trebui sa fie disponibile in fiecare stat membru pentru efectuarea medierii “la distanta” mai multe pe aceasta tema aici.
Actele necesare pentru divort din străinătate:
La fel de interesant:
-Divorț în Spania între români
-Divorț cetățeni români în Franța
–Divorț fără prezentare pt românii din Italia
-Divorț prin corespondeță pentru românii din Anglia U.K.
-Cum pot divorța prin corespondență românii din Germania?
- certificatul de casatorie in original+copie conform cu originalul, actele de identitate in copie, certificate nastere sau dupa caz cărțile de identitate ale copiilor in copie, plus documentele specifice medierii pe care le veti primi de la noi prin e-mail. Varianta aceasta de divorț este recomandata pentru situatia in care soții sunt de acord in linii mari cu desfacerea casatoriei.
Recomandare:
Sunati-ne/scrieți-ne pe GSM sau WhatsApp la numarul: +40768.511.900. pentru orice intrebare. Mediatorii nu sunt la fel de rigizi ca funcționarii publici si, datorita educatiei psiho-juridice pe care o detin, sunt bucurosi sa va raspunda intrebarilor, sa va ajute si sa va fie alaturi in momentele grele pe care le presupune un divort.
Cat costa divorțul pentru românii din străinate?
Regulile de publicitate ale profesiei noastre ne interzic să facem publice ”mențiunile referitoare la valoarea serviciilor oferite de avocat/mediator, la gratuități sau la modalitatea de plata și care constituie politici de dumping;” prin urmare nu putem publica pe site prețul serviciilor noastre dar ne vom bucura să vă răspundem telefonic la aceasta întrebare, dacă ne sunati pe GSM sau WhatsApp la numărul +40768.511.900.
Foarte important!
Indiferent de localitatea in care a fost incheiata casatoria, atunci cand sotii nu mai au locuinta in Romania, autoritatea competenta pentru a consfinti desfacerea casatoriei este Camera de Consiliul ce apartine de Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, conform Art 914 .2) N.C.P.C, pe raza careia ne desfășuram activitatea. In egala masura este bine de știut ca aceeasi autoritate juridica are compententa si atunci cand unul dintre soti este cetățean roman iar celalalt este cetatean strain. De aceea consideram ca atat experienta cat si amplasarea sediului biroului nostru in proximitatea Judecatoriei Sector 5 Bucuresti, contribuie la eficiența cu care soluționam dosarele clientilor noștri.
⇒De ce sustinem ca medierea este varianta optima pentru desfacerea casatoriei pentru romanii din strainatate? Pentru ca medierea familială transfrontalieră se face in baza legislației europene care se aplică tuturor statelor U.E. inclusiv legislatiei interne asa cum veti citi aici:
–Divort on-line pt romanii din diaspora
Ce facem in cazul in care unul dintre soti nu este de acord cu desfacerea casatoriei sau nu este de gasit?
Situatia aceasta prespune doua variante:
1. Daca sotul nu este de acord cu desfacerea sau cu conditiile desfacerii casatoriei, dar este deschis la dialog, medierea poate avea loc on-line, iar mediatorul prin mijloace psiho-juridice poate ajuta sotii sa ajunga la un acord. Subiectele de discutie sunt:
- Acordul asupra desfacerii casatoriei
- Numele dupa desfacerea casatoriei
In cazul in care din casatorie au rezultat si copii minori discutia se continua cu subiectele:
- Locuinta minorului/minorilor dupa desfacerea casatoriei
- Programul de intretinere a relatiilor parintesti ale copiilor cu parintele cu care nu locuieste permanent
- Contributia pentru cresterea, educarea si intretinerea minorului/minorilor.
Apoi, dupa armonizarea intereselor si obtinerea acordului cu privire la conditiile desfacerii casatoriei, procedura se deruleaza asa cum am explicat mai sus.
2. Unul dintre soți nu este de acord cu desfacerea casatoriei , nu este deschis la dialog sau nu este de gasit.
Deabia in aceasta situatie divortul poate deveni unul costisitor, lung si complicat. Si in aceasta situatie desfacerea casatoriei se poate efectua in țara, dar costurile si timpul necesar sunt ridicate din cauza procedurii judecatoresti greoaie, cu termene si proceduri, cu citatii si audieri de martori. Experienta avocatilor nostri va poate fi favorabila incercand sa va protejeze atat cat legea permite, reducand costurile, facand posibil ca prezenta dumneavoastra sa nu fie necesara si urgentând, atat cat este posibil, procedura pana la obtinerea hotararii de divort. Această procedură a fost explicată detaliat aici:https://academiademediere.ro/divort-in-lipsa-unuia-dintre-soti/
Recunoașterea divorțului în România și în afara țării
Pe lîngă alte avantaje, divorțul obținut în România prin pachetul nostru de servicii oferă beneficiul de a fi recunoscut de autoritățile române și implicit de autoritățile U.E. Spre diferență de divorțul efectuat și înregistrat în România, divorțul obținut la o autoritate din străinătate are nevoie de recunoaștere judecătorească în România iar acest lucru se obține printr-o procedură specială: Este important de știut faptul că înscrierea divortului pronunțat în strainatate, a unui cetatean român, se va face numai dupa ce hotararea straină, a devenit definitivă si irevocabilă și a fost recunoscută de către tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992. Pe cale de consecință, un divorț efectuat în străinătate nu produce efecte juridice dacă nu trece printr-o procedură judecărească complementară în România. Mai multe pe acest subiect am scris în articolul:Recunoașterea divorțului din străinatate in România.
Suntem convinsi ca nu am raspuns cu acest text tuturor intrebarilor dumneavostra, de aceea, pana cand va hotarati sa ne sunati la nr 0768.511.900, va recomandam sa cititi si:
–Divorț din străinătate cu copii minori
-Divort on-line pt romanii din diaspora
-How can I divorce if I married in România
-Divorț la ambasadă pentru cetățeni români
–Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?
-Divorț fără prezentare pentru românii din străinătate
RECOMANDARE!
Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:
FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT
( #Divort fara sa mai venim in tara, #Divortul romanilor din diaspora,#divort on-line, #divort pt romanii din afara tarii, #divort in afara tarii, #divort din strainatate, #divortul romanilor din strainatate,#divortul in spatiul comunitar, #divort romani in Uniunea Europeana,#Sunt plecat din tara si vreau sa divortez, #divort international)