Motto:Când oamenii divorțează este o mare tragedie. În același timp, dacă rămân împreună, poate fi mai rău!-Monica Bellucci

Divorțul cetățenilor români cu domiciliul in străinătate a fost o provocare continuă pentru echipa noastră care a utilizat toate resursele juridice, naționale și europene, pentru a putea oferi servicii prin care cetățenii români să poată divorța fără să fie nevoie să vină în țară la termene sau audieri. Am încercat să preluăm noi tot ce este mai greu din procedura legală astfel încât dumneavoastră să puteți să treceți mai ușor peste suferința provocată de divorț. Astfel, familiile, chiar și cele cu copii minori, care au hotărât că vor sa pună capăt căsniciei pot divorța fără să fie nevoie să se prezinte la nici un termen in țară, doar comunicând cu noi prin poșta, e-mail, whats app sau telefon.

Cum pot divorța fără prezentare?

Pentru a putea demara procedura de divorț fără prezentare în România primul pas este să ne contactați prin e-mail, telefon sau whats app, pentru a conveni asupra condițiilor pe care le agreeați asupra divorțului. Pe lânga documentele de identitate și căsătorie, este important să ne comunicați și înțelegerea dintre soți privind:

  • Acordul cu privire la desfacerea căsătoriei.
  • Acordul cu privire la numele de familie pe care soții il vor purta după divorț. ( opțiunile sunt să păstreze numele din timpul căsătoriei sau să revină la numele purtat anterior căsătoriei numele de fată)
  • Acordul cu privire la locuința pe care copiii minori o vor avea după desfacera căsătoriei.
  • Acordul cu privire la modul de intreținere a relațiilor părintești a părintelui care nu locuiește in mod statornic cu copilul/copiii ( program de vizită)
  • Acordul cu privire la suma ce reprezintă contrubuția pentru creșterea, educarea și intreținerea minoului ( pensia alimentară)
  • Notă
  • Autoritatea părintească se execită în comun de regulă;
  • Pensia alimentară se recomandă să reprezinte ¼ din venitul parintelui pentru un copil si 1⁄3 din veniturile părintelui pentru doi copii;

Aceste informații pe care ni le veți furniza vor fi consemnate într-o serie de documente, întocmite de noi, pe care vi le vom trimite prin e-mail, și pe care dumneavoastra le veți putea imprima,  semna, și împreună cu copii după documentele de identitate, le veți putea trimite prin poștă la adesa biroului nostru din București . Alături de formularele de divorț veți primi și contractele prin care ne angajați pentru efecturarea demersurilor necesare obținerii divorțului dumneavoastră.

Echipa noastră se va ocupa de toată procedura necesară desfacerii căsătoriei iar la momentul în care toate formalitățile au fost indeplinite vă vom trimite prin poștă hotarârea prin care s-a divorțul a fost pronunțat.

Pe tot parcursul divorțului, dumneavoastră, veți putea avea informații despre stadiul procesual  accesând un link pe care îl veți primi de la noi către:http://portal.just.ro/302/SitePages/dosare.aspx?id_inst=302

Ce valoare juridică are divorțul fără prezentare?

Pe lîngă alte avantaje, divorțul obținut în România prin pachetul nostru de servicii are avantajul de a fi recunoscut de autoritățile române și implicit de autoritățile U.E.  Spre diferență de divorțul efectuat în România, divorțul obținut  la o autoritate din străinătate are nevoie de recunoaștere judecătorească in România printr-o procedură specială: Este important de știut faptul că înscrierea divortului pronunțat în străinatate, a unui cetatean roman, se va face numai dupa ce hotararea straină, a devenit definitivă si irevocabilă și a fost recunoscută de către tribunalul judetean competent (sau tribunalul municipiului Bucuresti, dupa caz), conform prevederilor art.166 si 170 din Legea nr.105/1992. Pe cale de consecință, un divorț efectuat în străinătate nu produce efecte juridice dacă nu trece printr-o procedură judecărească complementară în România. Mai multe pe acest subiect am scris în articolul:Recunoașterea divorțului din străinatate in România.

Divorț în lipsa unuia dintre soți

In condițiile în care unul din soți este în Romania iar unul este în străinătate procedura este similară.

In condițiile in care unul dintre soți nu este de găsit sau refuză să divorțeze procedura se poate realiza pe cale judecătorească prin experiența avocaților din echipa noastră. Mai multe pe acest subiect găsiți aici: https://academiademediere.ro/divort-in-lipsa-unuia-dintre-soti/

Important!

Indiferent de domiciliul soților sau de localitatea în care a fost incheiată casatoria,  atunci cand soții nu mai au reședința în România, autoritatea competentă pentru a consfinți desfacerea căsătoriei este Camera de Consiliul ce aparține de Judecatoria Sectorului 5 București, conform Art 914 .2) N.C.P.C, pe raza careia ne desfașurăm activitatea. De aceea, considerăm că atât experiența cât și amplasarea sediului biroului nostru în proximitatea Judecatoriei Sector 5 Bucuresti, contribuie la eficacitatea cu care soluționam dosarele clienților noștri.

  • Chiar dacă nu v-ați hotărât să ne angajați dar vreți să vă răspundem la unele întrebări suntem bucuroși să primim un e-mail, whats-app sau telefon de la dumneavoastră în care să ne spuneți particularitățile situației căreia impreună cu noi vreți să îi faceți față.

Știm că nu am reușit să explicăm tot într-un singur articol și de aceea vă recomandăm să aflați mai multe citind:

Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?

-Divorț din străinătate fără copii și fără bunuri

-Divorț la ambasadă pentru cetățeni români

Divort on-line pt romanii din diaspora

-Divorț din străinătate cu copii minori

Depunere cerere divorț online

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT