Este important de știut că opțiunea de divorț prin intermediul unui cabinet notarial nu este prevăzută de legislația germană. Menționăm, totodată, că procedura notarială din România prevede obligativitatea soților de a se prezenta în fața notarului public la un interval de 30 de zile, iar reprezentarea prin procura sau avocat la al doilea termen nu este posibilă legal. Astfel, chiar dacă soții se deplasează în România pentru a divoța la notariat, ulterior vor fi necesare proceduri suplimentare pentru recunoașterea divoțului în Germania. Legislația românească, în schimb, prevede divorțul de comun acord, pe cale amiabilă, la notar sau în fața ofițerului de stare civilă chiar dacă această formă de divorț nu este prevăzută de legislația germană. Deoarece un astfel de divorț nu are la bază o decizie judecătorească, fiind vorba de o înțelegere contractuală între soți, se pune problema recunoașterii acestuia în Germania.   sursa: Chestiuni de familie – Ministerul Federal al Afacerilor Externe (diplo.de)

Divorț  cetățeni români în Germania.

Divorțul în Germania a rămas unul din cele mai complicate proceduri de divorț din Uniunea Europeană. Legislația germană prevede termene și cheltuieli oarecum descurajante pentru familiile care aleg să pună capăt unei căsnicii. Cetățenii români, căsătoriți în România, au în obligație proceduri suplimentare de recunoastere a căsătoriei pentru a ulterior să poată fi demarată procedura de divorț.

În egală măsură cetățenii români cu reședința în Germania pot divorța prin corespondență în România prin intermediul serviciilor noastre. Echipa noastră este specializată în dreptul european al familiei și oferă servicii de divorț prin corespondență și consiliere psiho-juridică pentru divoțul online. Detalii în:Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate? | CONSULTANȚĂ PSIHO-JURIDICĂ DIVORȚ – Legile unui nou început. (academiademediere.ro)

Divorț online pentru cetățenii români din Germania

Divorțul online, oferit de echipa noastră, presupune consfințirea în instanță a înțelegerii părților cu privire la divorț iar astfel documentul final obținut este o hotărâre judecătorească. Conform, Chestiuni de familie – Ministerul Federal al Afacerilor Externe (diplo.de), în Uniunea Europeană  se aplică așa-numitul „Regulament Bruxelles IIa”, potrivit căruia hotărârile de divorț pronunțate într-un stat membru UE (cu excepția Danemarcei) sunt recunoscute în mod regulat în alte state membre, fără a fi nevoie de o procedură formală de recunoaștere a divorțului. Dacă o căsătorie a fost desfăcută în România, divorțul produce efecte juridice în Germania.

Confom Divorțul și separarea legală în UE – Your Europe (europa.eu), soții pot solicita divorțul sau separarea legală de comun acord sau individual. Una din opțiunile juridice indică competența pentru divorț a instanțelor din țara de origine a ambilor parteneri. În cazul cetățenilor români cu domiciliul în Germania competența procedurilor aplicate de echipa noastră este susținută de legalitatea oferită de prevederile REGULAMENTULUI (UE) 2019/1111 AL CONSILIULUI

Cât costă un divorț online pentru românii din Germania?

Cheltuielile necesare procedurii de divorț prin intermediul serviciilor noastre prespune aceleași onorarii, taxe și cheltuieli pe care le-ați fi avut și dacă ați fi fost în România și sunt mult mai mici comparabil cu divorțul în Germania. Regulile de publicitate ale profesiei noastre sunt foarte stricte și ne interzic să facem publice ”mențiunile referitoare la valoarea serviciilor oferite de juristconsult/avocat/mediator sau la modalitatea de plata ” prin urmare nu putem publica pe site prețul serviciilor noastre dar ne vom bucura să vă răspundem telefonic la aceasta întrebare, dacă ne sunați pe GSM sau WhatsApp la numărul +40768.511.900, sau ne scrieți utilizând aplicația de contact din josul paginii.

Foarte important! Până cand nu aveți un contract semnat cu echipa noastră nu se plătește/încaseză niciun cent. Indiferent dacă ne angajați pe noi sau altă echipă nu efectuați plăți fără un contract de prestări servicii și nu achitați mai mult decât este prevăzut în contract.

Divorț în Germania cu copil minor.

În egală măsură familiile de români  cu copii minori care au reședința în Germania pot divorța prin corespondență prin intermediul serviciilor noastre. Procedura presupune să corespondăm prin e-mail și servicii poștale iar la final vă expediem prin curierat hotărârea de divorț care are forță executorie pe teritoriul Germaniei și a întregii Uniuni Europene.

Acte necesare pentru divorț în Germania.

În funcție de specificul fiecărei căsnicii pot diferi documentele necesare dar, cu titlu informativ, sunt necesare buletinele românești, certificatul de căsătorie, iar in cazul familiilor cu copii minori, certificate de naștere ale minorilor. Dacă ne contactați prin intermediul aplicației din josul paginii vă putem oferi gratuit informațiile necesare urmand ca dumneavoastră să decideți dacă ne angajați sau nu.

Informarea despre avantajele procedurii, a actelor necesare și a altor informații specifice este gratuită conform legii 192/2006.

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT

V-ar mai putea interesa si:

CUM POT DIVORȚA PRIN CORESPONDENȚĂ ROMÂNII DIN GERMANIA?

Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?

Legislația privind divorțul în Germania – explicată

-Divorț on-line pt românii din străinătate

Divorț internațional prin corespondență

-Divorț din străinătate fără copii și fără bunuri