Cum se face ca atat de multi oameni par sa aiba regrete despre casatorie? Ce e in neregula cu casatoria?

Nu este despre faptul ca a te casatori ar trebui sa te faca mai fericit?

Cum vad eu lucrurile, nu e nimic in neregula cu casatoria. Nu casatoria este problema. Problema vine din asteptarile pe care oamenii le au atunci cand vine vorba despre casatorie.

Recent am dat peste un citat, intr-adevar frumos, care explica exact ceea ce vreau eu sa spun: “Cei mai multi oameni se casatoresc crezand in mitul ca o casatorie frumoasa este o cutie minunata plina de toate acele lucruri pe care si le-au dorit; companie, intimitate, prietenie, etc… Adevarul este ca o casatorie este la inceput o cutie goala in care trebuie sa pui ceva, inainte de a lua. Nu exista iubire in casatorie, ea este in oameni, iar oamenii pun iubire in casnicie. Nu exista romantism in casatorie, trebuie sa-l infuzezi in casnicia ta. Un cuplu trebuie sa invete arta, si sa formeze obiceiul de a darui, a iubi, a servi, a elogia, de a pastra cutia plina. Daca iei mai mult decat ai pus inauntru, cutia va fi goala.” – Necunoscut

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Daca intri intr-o relatie asteptand ca cealalta persoana sa-ti dea tot ceea ce iti lipseste din viata – iubire, fericire, prietenie, etc., in cele din urma vei fi foarte dezamagit de cat de “saracacios” se “prezinta” cealalalt.

Vezi tu, nu e treaba celeilalte persoane sa te faca sa simti toate acele lucruri pe care tu nu le poti simti pe cont propriu. Nu este treaba celeilalte persoane sa te faca sa te simti iubit, fericit sau complet atunci cand tu te simti nevrednic, nefericit si incomplet. Asta nu e treaba lor, e treaba ta.

“Spune-le tuturor cunoscutilor: “Fericirea mea depinde de mine, asa ca ai scapat.” Si apoi demonstreaza asta. Fii fericit, indiferent de ce fac ei. Practica senzatia de bine, indiferent ce. Si inainte ca tu sa stii asta, nu vei mai da nimanui responsabilitatea pentru modul in care te simti – si apoi, ii vei iubi pe toti. Deoarece, singurul motiv pentru care tu nu ii iubesti este ca ii folosesti ca scuza a ta pentru a nu te simti bine.” – Abraham

Relatiile nu sunt despre a face o persoana nefericita, fericita, si nici despre a face o persoana neiubita sa se simta iubita. Relatiile sunt despre impartasirea iubirii si a fericirii, care sunt deja prezente intre tine si celalalat, crestere, progres si evolutie impreuna, atat emotional cat si spiritual.

Nu exista iubire in relatii, iubirea este in oameni. Oamenii sunt cei care pun iubirea in relatii. Oamenii sunt cei care pun iubire, fericire, romantism si pasiune in casatorie.

Daca intri intr-o relatie simtindu-te incomplet si crezand ca devii complet, pur si simplu fiind in ea, asteptand sa obtii o multime de bunatati, fara a da nimic in schimb, vei sfarsi prin a simti resentimente si dezamagire. Vei incepe sa dai vina pe cealalta persoana pentru cat de neiubit si nefericit te simti. Si, in cele din urma, vei avea mai multe regrete, nu doar cu privire la casatorie, ci despre viata in general.

Calitatea relatiilor pe care le construim cu cei din jurul nostru, indiferent daca acestea sunt relatii pe care le avem cu parintii nostri, parteneri romantici, prieteni, colegi, etc., va fi determinata de calitatea relatiilor pe care le avem cu noi insine.

Daca ai iubire pentru tine insuti, vei avea iubire din plin pentru cei din jurul tau si vei atrage in viata ta doar oameni care au la fel de multa iubire pentru ei insisi, asemenea tie. Si prin intermediul interactiunilor tale, nu numai ca vei obtine impartasirea dragostei tale cu celalalt, dar vei multiplica, de asemenea, acea iubire, creand mai mult si mai mult din ea.

Deci, vedeti voi, casatoria nu este cu adevarat problema.

Daca tu si partenerul tau aveti din abundenta iubire pentru propria voastra persoana si daca amandoi lucrati constant pentru a va imbunatati pe voi si relatia voastra, comunicand liber despre orice, sansele sunt ca veti crea o minunata si durabila relatie. Pentru ca, vedeti voi, la inceput casatoria este o cutie goala in care trebuie sa pui lucruri inainte de a putea lua ceva. Nu exista iubire in casatorie, iubirea este in oameni si oamenii pun iubire in casnicie.Nu exista romantism in casatorie, trebuie sa-l infuzezi in casnicia ta. Un cuplu trebuie sa invete arta, si sa formeze obiceiul de a darui, a iubi, a servi, a elogia, de a pastra cutia plina. Daca iei mai mult decat ai pus, cutia va fi goala, iar tu vei regreta casatoria.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Luminita Saviuc -www.consciouslifenews.com-http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-regretele_casatoriei-4472