Legea 272/2004 actualizata 2013

Dupa eforturi care au dorat 5 (cinci) ani s-a finalizat procesul de modificare a legii 272/2004. Pe data de 3 octombrie 2013 Camera Deputatilor a adoptat  aceasta lege.

Multe din propunerile extrem de constructive pe care ARPCC le-a facut autoritatilor statului, desi acceptate de catre MMFPS si CSM au fost insa respinse (nemotivat, consideram noi) de catre Ministerul Justitiei. Cu toate acestea cel putin 7 articole de lege au avut un covarsitor aport din partea ARPCC. Puteti consulta aici textul legii impreuna care contine sublinieri ale paragrafelor propuse de catre asociatia noastra.

Avem placerea sa le prezentam publicului larg pentru ca ele “duc inainte” intelegerea modului in care copilul aflat in divort poate sa fie protejat in mod efectiv de catre parinti si organele statului.

Setul complet de propuneri (acceptate de 2 dintre cele 3 organisme ale statului abilitate) pot fi consultate aici. Speram ca in viitor organele statului sau chiar parlamentari care doresc binele familiei sa le preia pentru a repune in discutie o eventuala modificare suplimentara.

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Mediere divort cu copil minor

Sursa:http://blog.arpcc.ro/2013/09/legea-2722004-fost-in-sfarsit-adoptata.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator  Petru Mustateanu – Bucuresti  2013