Daca recuperarea dupa o despartire se face mai usor si intr-un timp mai scurt, un divortimplica mai multa energie pierduta si o revenire la normal de mai lunga durata. Daca te intrebi cat va dura concret pana iti vei reveni dupa un divort, afla ca totul depinde de diversi factori: numarul de ani petrecuti impreuna, cat de atasata ai fost de sotul tau, varsta pe care o ai, daca ati avut sau nu copii, personalitatea ta si a sotului, statutul economic pe care il ai, eventuale traume si probleme care au dus la necesitatea divortului si asa mai departe. Situatia difera de la caz la caz si de cele mai multe ori experienta ta nu va semana cu a altcuiva.

Afla ce trebuie sa faci dupa un divort, pentru a fi sigura ca vei trece cu bine peste aceasta experienta si ca poti merge mai departe fara mari dificultati.

Inainte de toate, trebuie sa fii constienta de faptul ca nu este sfarsitul lumii si ca lucrurile vor reveni la normal atat timp cat si tu iti doresti acest lucru.

Urmeaza fiecare pas al divortului la timp

De cele mai multe ori, un cuplu ajunge la divort deoarece a lasat de-a lungul timpului sa se adune mult prea multe probleme nerezolvate. Nemultumirile vizavi de celalalt sau diversele aspecte neplacute ale casniciei isi gasesc “rezolvarea” in despartire.

Cand vine vorba insa de divortul propriu-zis, incearca sa il inchei cat mai repede cu putinta. Nu amana prea mult timp incheierea socotelilor, deoarece nu faci decat sa complici situatia deja tensionata.

Cere ajutorul celor din jur

O atitudine de izolare si impresia ca nu ai nevoie de nimeni, deoarece crezi ca te descurci singura sa treci peste toate nu vor face decat sa iti ingreuneze situatia. Cere ajutorul familiei sau al prietenilor apropiati, iar in cazul in care simti ca situatia iti scapa de sub control, apeleaza la un specialist. Cu cat recuperarea ta se va face mai repede, cu atat lucrurile vor reveni la normal in cel mai scurt timp. Lasa deoparte orgoliul si eventuala teama ca vei fi blamata. Odata ce s-a ajuns la un divort, este clar ca relatia nu putea merge mai departe.

Vorbeste despre divort

Nu tine supararile si frustrarile in tine. Dimpotriva, vorbeste despre ceea ce te-a suparat, despre problemele pe care le-ai avut. Impartasirea nemultumirilor cu ceilalti te va ajuta sa le uiti mai usor, iar comunicarea iti va usura suferinta. Nu este vorba doar de obtinerea intelegerii celorlalti, ci mai ales despre nevoia de descarcare sufleteasca. Dupa o discutie cu cei dragi te vei simti mult mai linistita si impacata cu tine insati.

Accepta noua situatie

Este posibil ca, imediat dupa divort, sa iti fie foarte greu sa te impaci cu noua ta conditie. Nu te simti foarte confortabil fiind o femeie divortata, insa nu face din acest aspect o tragedie. Gandeste-te la faptul ca solutia radicala la care ai apelat a reprezentat cea mai buna solutie pe care o puteai lua in circumstantele date.

Daca tu reusesti sa te accepti si sa vezi noua situatie ca pe una cat se poate de fireasca, atunci si ceilalti vor vedea lucrurile la fel. Daca tu insa transformi totul intr-o problema si intr-un motiv de neliniste, ceilalti vor recepta situatia in acelasi mod.

Fii pregatita sa mergi mai departe

Un divort inseamna un final, insa nu un final pentru tot. Ai incheiat o relatie dupa o anumita perioada de timp, insa viata ta merge mai departe. Din momentul in care te simti complet detasata de vechile probleme, iar orice umbra a divortului si a fostei casnicii s-a sters, fii pregatita sa iti continui viata. Poti cunoaste oricand un alt barbat, care sa iti demonstreze ca meriti iubire, atentie si devotament. Chiar daca nu vei mai da dovada de acelasi entuziasm, iar primii pasi vor fi unii sfiosi, in timp vei putea sa fii la fel de naturala si de entuziasmata asa cum erai inainte sa apara problemele. Important insa este sa iti doresti acest lucru cu adevarat, iar restul va veni de la sine odata cu trecerea timpului.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid – procedura

Cum pot obtine custodia unica asupra copilului?

Pot divorta in Bucuresti daca sunt din alta localitate?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Ce drepturi am daca traiesc in concubinaj?

Sursa:http://www.stilfeminin.ro/relatii/Cum-sa-iti-revii-dupa-divort.html