Divortul poate fi privit in multe feluri. Atunci cand te afli intr-un asemenea moment din viata ta cu siguranta nu este ceea ce ti-ai propus atunci cand te-ai casatorit. Insa omul de langa tine s-a schimbat si, intr-un fel sau altul, apare momentul in care hotarati sa divortati. Atatea situatii de divort cu siguranta ati vazut cu totii, fie ca vorbim de parinti sau de prieteni apropiati sau chiar tu te afli intr-un moment ca acesta. Intrebarea care pe multi ii macina este: de ce?

“De ce vrea sa divorteze de mine?”

Studiile au venit chiar cu motivatia ca unii nu se nasc genetic structurati pentru relatii. Insa un lucru este cert – divorturi vor exista atata timp cat oamenii sunt diferiti si in permanenta schimbare. Diferiti in structura, valori, convingeri.  Schimbati de evenimentele din viata sau chiar schimbati de partener. Atunci de ce sa ne mai intrebam de ce unii divorteaza? Pentru ca divortul este o suferinta atunci cand am crezut ca vom fi fericiti, o nepotrivire cand am crezut ca partenerul este cel potrivit. Inainte de toate divortul reprezinta o asteptare nesatisfacuta, o nevoie neimplinita. Pentru ca, pana la urma, ce este important pentru tine e foarte posibil sa nu fie important pentru partenerul tau.

Si atunci nu accepti ca, de fapt, ai pierdut. Totusi, a pierde nu este un lucru atat de rau. Social suntem invatati ca a pierde este neadecvat si evident in structura psihicului uman, nepotrivit pentru ego. Totusi, a invata sa pierzi este atitudinea cea mai corecta atunci cand lucrurile nu mai stau asa cum ti-ai dorit. Atunci cand nu stii sa pierzi intr-o relatie, de fapt nu te-ai avut decat pe tine in vedere si ai uitat sau nu ai vrut sa dai atentie nevoilor partenerului. Divortul, una peste alta, este momentul care iti arata ca ai nevoie sa inveti sa pierzi. Sa accepti ca exista si alte posibilitati pentru tine. Daca nu inchizi usa unei relatii, nu vei putea sa deschizi usile altora noi.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Sursa:http://divort.ro/articole/divortul-pierdere-sau-nou-inceput/

Daca vreti sa aflati cum puteti beneficia de avantajele medierii in caz de divort, va rog sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014