In Evul Mediu, sistemul judiciar functiona dupa alte principii, extrem de diferite de cele cu care suntem obisnuiti astazi. De pilda, nu era ceva neobisnuit ca disputele dintre femei si barbati sa fie rezolvate printr-o bataie in vazul tuturor.

In Evul Mediu si la inceputul perioadei Renascentiste nu era ceva neobisnuit ca disputele dintre cetateni si tarani sa fie solutionate printr-un “proces” care nu avea loc in tribunal, ci culmea, era un “proces de lupta”, adica oamenii se bateau in fata curiosilor. Chiar si duelurile intre barbati si femei erau destul de comune.

De cele mai multe ori, barbatul era fortat sa lupte bagat intr-o groapa (adancimea ei era aproximativ pana la soldul persoanei ingropate), iar un brat era legat la spate; scopul era sa i se nege barbatului avantajele pe care le avea in mod normal: dimensiune si forta, comparativ cu femeia cu care se lupta.

In Germania medievala, divorturile erau, de cele mai multe ori, solutionate intr-o asemenea maniera. Adica daca o femeie isi dorea sa divorteze, ajungea sa isi bata barbatul, mai ales ca acesta era dezavantajat in lupta.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

http://www.feminis.ro/divertisment/tribunal-sau-ring-de-lupte-asa-divortau-femeile-acum-600-de-ani-36069