Am auzit odată un răspuns care m-a pus pe gânduri: ”Te-ai gândit să faci un al doilea copil?” –  e întrebată o doamnă. Ea răspunde: ”Mi-e teamă că dacă fac asta, iubirea mea pentru primul născut ar scădea sau că pe al doilea nu l-aș putea iubi la fel de mult”. Nu știa că se înșela…

E adevărat că iubirea pentru primul născut este răvășitoare (cel puțin în cazul meu), însă experiența mi-a dovedit că niciodată nu vom putea estima câtă iubire încape în propria inima, cu adevărat. Îți iubești partenerul, îți iubești fiecare copil într-o manieră unică, îți iubești munca pe care o faci cu pasiune, îți iubești părinții, te iubești pe tine, îți iubești frații, surorile,  prietenii, îți iubești animalele de casă, unii își iubesc bunurile, alții alte diverse entități… dacă ar fi să găsim o măsura universală pentru iubirea ce ne face inima să bată mai tare, cu siguranța că nu am găsi-o pentru că sufletele  mari găzduiesc iubiri nemărginite.

Finalul de an este aproape și, în iureșul Sărbătorilor, al bilanțurilor, al to do list- urilor de finalizat pe ultima suta de metri – oprește-te puțin, ia o pauză și gândește-te la toți cei cărora ar trebui să le fii recunoscător în acest an – pentru că ți-au fost alături, pentru că te-au ajutat, pentru că ți-au întins o mână de ajutor când nimeni nu a făcut-o, pentru că te-au ascultat, pentru că te-au completat frumos și sublim, pentru că ți-au dăruit din timpul lor, pentru că ți-au fost prieteni buni, pentru că ți-au întins umărul pe care să plângi, pentru că au avut încredere în visul tău, pentru că te-au criticat și ai învățat din asta, pentru că te-au urmat fără prea multe întrebări, pentru că au dăruit puțin sau mai mult din iubirea lor – ție. Dăruiește la rândul tău!

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Cum sună dorința aceea pe care ți-ai pus-o în pragul anului nou în noaptea dintre ani în 2013/2014? Nu te întreb daca ți s-a îndeplinit, te întreb cine sunt cei care te-au ajutat să o îndeplinești sau te-au ajutat să mai faci un pas înainte în transformarea ei în realitate. Nu uita să le mulțumești.

Și mai e ceva, nu uita să îți mulțumești ție – pentru omul care ești, pentru inima ta plină de iubire, pentru toate eforturile pe care le-ai făcut în acest an, pentru dorința ta de a fi din ce în ce mai bun, pentru dorința de schimbare, pentru micile sau marile realizări, pentru ceea ce ești azi dar mai ales pentru ceea ce urmează să devii.

Continuă să mergi pe drumul tău cu încredere, urmează-ți misiunea, îndrăznește și fii recunoscător!

Sursa:http://revistabulevard.ro/2014/12/cata-iubire-incape-in-inima-unui-om/