În spatele aparenţelor adesea desăvârşite, în 63% dintre familiile din România violenţa asupra copiilor reprezintă o realitate cotidiană. Nu excepţia, ci regula. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre cei care asistă, direct sau indirect, la acest fenomen, au ajuns să-l privească detaşat, aproape cu indiferenţă.

De aceea, Salvaţi Copiii România demarează, astăzi, o campanie îndreptată împotriva uşurinţei cu care tratează românii violenţa asupra copiilor. Prin campania Stop luptei de acasă!, vom trage un semnal de alarmă referitor la această problemă socială în faţa căreia cei mai mulţi dintre noi par să fi capitulat.

„Asistăm la trei tipologii: părinţi care practică aceste metode fără a considera că fac ceva greşit, cei care îşi abuzează copiii, dar ulterior regretă, realizând că nu au procedat corect, şi nu în ultimul rând cei conştienţi că această realitate există în jurul lor, însă fie se tem, fie au devenit prea blazaţi ca să se mai implice. Iar resemnarea colectivă în faţa abuzului îşi găseşte ecoul în atitudinea cu care acest subiect este tratat în ţara noastră, la toate nivelurile. Practic, prin campania pe care o lansăm astăzi, dorim să încurajăm educaţia pozitivă şi accesul la consiliere parentală şi, astfel, să schimbăm treptat această mentalitate disfuncţională, această toleranţă de neconceput faţă de violenţa fizică şi verbală asupra copiilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

La rândul său, Mihaela Rădulescu, Ambasadoarea campaniei Stop luptei de acasă, a subliniat că „bătaia nu e ruptă din rai. M-a indignat mereu această zicală stupidă şi mă întristează teribil s-o aud ca scuză invocată de părinţii care nu găsesc altă cale în educaţia copiilor lor. Cred cu toată convingerea în educaţia pozitivă şi mă înscriu cu toate forţele în lupta pentru combaterea violenţei asupra copiilor. Salvaţi Copiii a făcut paşi hotărâţi şi apăsaţi pe acest drum încă din 2002 şi sper că vom auzi tot mai rar de copii abuzaţi şi chinuiţi de nişte părinţi abuzaţi şi chinuiţi în copilăria lor. O schimbare de atitudine e necesară şi ar trebui să ne implicăm toţi cei care simţim la fel – căci părinţii buni cresc copii buni”.

Campania se va bucura de o largă acoperire media (prin difuzarea a trei spoturi de impact pe radio, TV şi în cinematografe) şi de promovare neconvenţională în diverse medii (instituţii publice, hipermarketuri, etc). Prin acest proiect, Salvaţi Copiii urmăreşte, în primul rând, aducerea la cunoştinţa publicului larg a metodelor pozitive de educare a copiilor – reamintind tuturor celor confruntaţi cu problema violenţei în familie, fie ei părinţi sau copii, că organizaţia noastră le pune la dispoziţie servicii de consiliere directă prin cinci centre de consiliere pentru părinţi (deschise în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Suceava) şi Centrul de Educaţie Emoţională şi Comportamentală pentru Copii din Capitală. Mai mult, începând de astăzi, a fost relansat şi site-ul www.parintibuni.ro, platforma noastră de informare si consiliere on-line, unde o echipă de psihologi sunt pregătiţi cu sfaturi de parenting pozitiv şi de depăşire a situaţiilor de criză fără a folosi violenţa.  De asemenea, în cadrul campaniei „Stop luptei de acasă!”, Salvaţi

Copiii va desfăşura şi activităţi de lobby pe lângă Ministerul Educaţiei, în vederea revizuirii şi aprobării Strategiei naţionale de educaţie parentală, a cărei adoptare ar facilita dezvoltarea ulterioară a programelor de educaţie parentală la nivel naţional, şi pe lângă Ministerul Sănătăţii, pentru definitivarea Strategiei de sănătate mintală pentru copii şi adolescenţi.
Este cea de-a şasea campanie demarată de Salvaţi Copiii România în scopul reducerii fenomenului violenţei asupra copilului. Printre reuşitele acestor acţiuni se numără includerea articolelor care interzic orice formă de violenţă asupra copiilor în Legea 272/2004 (cunoscută ca „Legea copilului”), declararea zilei de 5 Iunie ca Ziua împotriva violenţei asupra copilului sau inaugurarea celor şase centre de educaţie şi servicii pentru părinţi, prin care oferim servicii gratuite de consiliere psihologică.

În România anului 2014, 1 din 5 copii suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus. Pentru a combate aceasta dramă, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, părinţilor, reprezentanţilor mass media, cadrelor didactice. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de susţinerea dumneavoastră.

Mulţumiri speciale: IKEA Foundation, Agenţia Armada, Tribunalul Municipiului Bucureşti, PRO TV, PRO FM, Realitatea TV, Societatea Română de Radiodifuziune, Promenada, Hollywood Multiplex, Cityplex, Iulius Mall

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Mai multe pe :http://salvaticopiii.ro/?id2=0001000100080000