Dragi mamici minunate,

Povestea mea a ajutat si inspirat sute de femei si sper ca numarul lor sa creasca tot mai mult.

Cand am vorbit cu Cristina despre aparitia acestui articol pe siteul mamainvingatoare.ro

am fost foarte fericita pentru ca stiu cat de multe mamici sunt in situatii asemanatoare cu situatia in care am fost eu si vreau ca povestea mea sa ajunga la cat mai multe femei care au nevoie de ea.

Esti pregatita sa afli povestea?

Cum am descoperit din experienta traumatizanta a divortului 

cea mai de pret comoara de azi

Cum a inceput totul?

Mi-am luat zborul din sânul familiei la 18 ani, când am venit în București, la facultate. Îmi amintesc și acum cu câtă nerăbdare și neliniște așteptam să îmi iau viața în propriile mâini. Câte visuri și planuri aveam. Mereu am fost o optimistă și o visătoare. Și asta m-a ajutat să trec peste toate cu zâmbetul pe buze, chiar și atunci când lucrurile nu erau așa roz precum aș fi sperat. Am trăit în câțiva ani câți alții în 20 și am avut multe suișuri și coborâșuri. Am crezut că le știu pe toate, m-am grăbit să experimentez cât mai multe.

Am iubit, am trăit intens, m-am lăsat dusă de val și m-am îndrăgostit, m-am grăbit către altar crezând că el este cel cu care vreau să îmi petrec tot restul vieții, și crezând că apogeul fericirii mele este CĂSĂTORIA și FAMILIA.

Am devenit mama unui băiețel care este comoara mea cea mai de preț, apoi am trăit multe dezamăgiri într-un timp foarte scurt, dezamăgiri care s-au împletit cu toate neliniștile și fricile maternității. Totul a fost accentuat de naștere, depresia postnatală și toate schimbările ce au venit odată cu noile roluri de mamă și soție.

Am trecut prin toate acestea fără să am alături dragostea, suportul sau măcar prezența celui căruia îi dăruisem două daruri neprețuite: inima mea și un îngeraș de băiețel. Am plâns, m-am frământat, m-am învinovățit, am regretat, am trăit o adevărată dramă și am ajuns pe marginea prăpastiei.

Îmi doream să mă simt din nou femeie, să fiu din nou admirată, să nu fiu doar mamă şi atât. Îmi doream să am din nou viaţă socială, să intru în contact cu oamenii, să fiu la curent cu tot ce se întâmplă, să evoluez să învăţ și să mă dezvolt la fel cum o făceam înainte.

Nu îmi doream decât să mă trezesc din acest coşmar pe care îl trăiam și să îmi schimb viaţa.

Eu știam în adâncul sufletului meu că nu mă născusem pentru a duce o astfel de viaţă.

Trebuia să mai existe o șansă pentru fericirea mea.

Noaptea care mi-a schimbat cursul vieţii

Voiam să îmi schimb viaţa, voiam să o iau pe un alt drum, dar îmi era foarte teamă. Nu aveam  încredere în mine deloc..Aveam tot felul de gânduri şi temeri:

*        Ce va spune lumea despre faptul că am divorţat?

*        Cum mă voi descurca singură cu un copil în   condiţiile în care nu mai aveam nici un venit?

*        Dacă voi rămâne singură toată viaţa?

*        Voi avea timp şi de mine şi de David?

*        Dacă nu sunt suficient de bună pentru a reuşi?

Şi totuşi…simţeam că am ajuns la capătul puterilor, că sufletul meu nu mai suportă atâta suferinţă frustrări şi dezamăgiri.

Era trecut de ora 12 și  stăteam din nou singură plângând în livingul mare după ce David, băieţelul meu de nici un an, adormise. Simțeam că am ajuns la capătul puterilor, că sufletul meu nu mai suportă atâta suferință și că ajunsesem pe marginea prăpastiei.

Când ajungi într-o astfel de situaţie, nu există decât două opțiuni. Ori sari, ori te întorci la 180 de grade și fugi cu toată viteza.

Când ajungi pe marginea prăpastiei și nu mai ai nimic de pierdut,  nu îți rămâne decât să pleci la atac cu toată încrederea.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

“Niciodata nu stii cât de puternic esti

pâna când sa fii puternic ramâne

singura optiune pe care o mai ai.”

Roggie Bush

După luni de frământări, de căutări de soluţii şi caiete întregi scrise cu vise şi planuri, m-am hotărât!!

În acea noapte am luat decizia să o iau de la capăt pe un alt drum, pentru că meritam o nouă șansă la viață, meritam mai mult pentru mine și pentru copilul meu.

Mi-am dat seama că,  pentru a-mi schimba viața, trebuie să renunț la tot ceea ce îmi face rău, la tot ceea ce nu e în concordanță cu mine și cu principiile mele, să las în urmă tot ceea ce nu rezonează cu inima și cu dorințele mele.

Zis și făcut!

Deși eram singură, cu un copil de 1 an, am plecat de acasă și am luat-o de la zero. Am schimbat orașul, am schimbat jobul, am renunțat la tot pentru o viață nouă. Consider că aceasta este una dintre deciziile cele mai bune pe care le-am luat. Am avut curajul să înfrunt “gura lumii”, familia, societatea și pe orice binevoitor care îmi spunea că e mai bine să mă sacrific pentru copil.

Este oare, într-adevăr, un sacrificiu să trăiască într-o familie în care părinții se ceartă mereu? Cu o mamă tristă și neîmplinită?

În aceste condiții, se poate oare copilul dezvolta armonios? Pot eu fi un model de viață pentru el? Cu siguranță nu!

Acum  2 ani și jumătate, mă aflam pe marginea prăpastiei, proaspăt divorțată, mamă a unui copil de un an. Astăzi sunt o femeie împlinită și o mamă mândră a unui copil de  3 ani şi jumătate. Acum lucrez în fiecare zi cu pasiune, sunt propriul meu șef și sunt liberă financiar. Pot să lucrez la fel de bine și de acasă, și dintr-o cafenea din orașul meu, și la fel de bine și de pe o plajă din Tenerife. Nu mă mai constrânge nimeni și nimic și consider că acesta este cel mai mare câștig al meu: LIBERTATEA.

Chiar dacă la început a trebuit să sap adânc după soluții, chiar dacă m-am zbătut și am suferit, după luni de chin în care îmi venea să zac în pat cu un butoi de înghețată în mână, am găsit ieșirea și,  nu numai că am găsit luminița, dar mi-am găsit și “steaua norocoasă” care m-a ajutat să trăiesc viața frumoasă pe care o am astăzi.

Pe parcursul divorțului și după divorț, mi-am pus tot felul de intrebari. Te regasesti?

*        Cum să cresc un copil sănătos, fericit și bine integrat în societate?

*        Cum pot avea mai mult echilibru și timp pentru femeia din mine?

*        Cum să fiu propriul meu șef, să elimin stresul financiar și să simt că îmi descopăr vocația și cum să îmi împlinesc misiunea cu care am venit pe acest pământ?

*        Cum să mă vindec și să mă deschid pentru o nouă dragoste?

*        Cum să devin suficient de încrezătoare pentru a-mi realiza visurile?

Poate că și tu te-ai luptat cu aceste provocări pe care le are de înfruntat fiecare femeie, fiecare mamă, fiecare soție. Poate că te-ai simțit sau te simți chiar acum  neajutorată, copleșită sau chiar deprimată, fără ajutor, să te ocupi de toate, să plătești facturile și să apuci să dormi, să echilibrezi viața personală cu cea privată. Eu am trecut prin toate aceste experiențe și am învățat niște lecții valoroase din ele.

Scriu acest articol pentru ca vreau sa stii ca tu poti sa traiesti o viata mult mai mult de atat  și pentru că nu vreau ca să treci prin toate experiențele dureroase prin care am trecut eu pentru a ajunge să trăiești viața pe care ți-o dorești. Vreau ca tu să înveți din povestea mea, tu și cât mai multe femei.

Împreună pentru o lume a femeii mai bună! 

Hai să zburăm împreună pe cele mai înalte culmi ale succesului!

Te imbratisez cu dragoste,

Theona

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa: http://mamainvingatoare.ro/articole/tu-mama/un-divort-o-poveste-ce-avem-de-invatat

Daca vreti sa aflati mai multe despre divortul prin mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014