Sa raspunzi afirmativ la o cerere in casatorie e probabil cel mai simplu lucru pe care l-ai facut in legatura cu respectiva casnicie. Odata cu juramintele si schimbul de verighete, lucrurile se vor schimba din toate punctele de vedere. Relatia va deveni mult mai complicata iar greutatile va vor lovi pe amandoi direct in fata, mai ales daca nu sunteti pregatiti bine inainte de a va casatori. Si pana la urma, cine e pregatit?

Ei bine, problemele apar zi de zi. Important nu este sa le eviti pe toate pentru ca oricum nu vei putea ci, sa incerci sa le tratezi cu demnitate, cu maturitate si cu inteligenta. Sa pastrezi liniile de comunicare deschise in permanenta dar sa iti tratezi sotul intotdeauna cu respect. Si sa pretinzi acelasi lucru de la el. Cat priveste problemele cauzate de comunicarea inadecvata, despre acestea vom discuta cu aceasta ocazie. Despre cuvintele care pot distruge o relatie chiar daca nu le rostesti din rautate. Sa le enumeram pe rand:

Casnicia e atat de grea … prin urmare de ce ai mai lupta sa o faci mai usoara? Sau mai buna? Astfel de cuvinte sunt total nepotrivite atunci cand va confruntati cu tensiune in cadrul cuplului. Rezolvarea problemelor e intr-adevar grea. Nu si casnicia.

Tu intotdeauna/niciodata … Aceasta este cea mai scurta cale spre destramarea casniciei. Acuzele nefondate si generalizarile inutile. Pentru ca stii foarte bine ca de cele mai multe ori, astfel de cuvinte sunt cu totul si cu totul nefondate si nu au nicio baza in realitate. Le rostesti insa la suparare, fara sa te gandesti la felul in care acestea iti pot afecta relatia pe termen lung. Si pana la urma, daca intotdeauna greseste partenerul de viata, de ce s-ar mai stresa pentru a-si indrepta greselile? Din punctul sau de vedere, orice ar face, tu ii vei tine minte doar momentele in care a gresit, nu si cele in care a incercat sa se schimbe in bine.

Imi pare rau dar … E o scuza care e automat negata de acel „dar”care o incheie. Prin urmare, nu e o scuza propriu-zisa, e doar o forma de a renunta la vina in mod subtil.

Am fost crescuti diferit … Fiecare om are parte de un trecut diferit, de experiente si de trairi diferite. A-ti folosi copilaria ca si scuza pentru a-ti justifica idiosincraziile nu e deloc o metoda de a scapa de probleme ba chair dimpotriva, le va agrava.

Vad ca ai uitat sa faci „asta” azi … Da, uneori nu apucam sa le facem pe toate dar asta nu e un motiv care sa te impiedice sa observi lucrurile care au fost facute, nu doar pe cele omise.

Calmeaza-te, exagerezi … Nu incerca sa subevaluezi ori sa subminezi sentimentele si trairile partenerului. Daca e suparat, trebuie sa te ingrijorezi si sa incerci sa il faci sa se simta mai bine, indiferent de cat de banala ar putea fi supararea sa pentru tine.

Stii ca nu imi place cand … Sunteti oameni diferiti care vor actiona in mod diferit de cele mai multe ori. Oricat de mult te-ar iubi si ar incerca sa te multumeasca din toate punctele de vedere, va face mereu si lucruri pe care tu le consideri inutile sau care nu iti fac placere. Daca tin de personalitatea sau de individualitatea sa, fie le accepti, fie nu. In cazul in care nu poti sa il accepti asa cum este, nu aveti nicio sansa impreuna.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://dindragoste.unica.ro/0/casatorie/cuvintele-care-distrug-o-casnicie