In orice relatie de cuplu apar la un moment dat probleme. Uneori reusesti sa treci cu bine peste ele, alteori pare ca ramai blocat. Este bine sa stii care sunt cele mai frecvente semne care apar in majoritatea relatiilor inainte de a se incheia, pentru a lua masuri din timp in caz ca le identifici in relatia ta de cuplu.  Iata care sunt cele mai frecvente semne care anunta un divort.

 

1. Distantarea emotionala. Daca nu iti mai amintesti cand ati petrecut ultima oara timp impreuna inseamna ca poate exista o problema. Practic, nu mai simtiti nevoia sa fiti aproape si ati uitat sa va bucurati de compania celuilalt.

2. Reprosurile. Atata timp cat readuci la fiecare neintelegere, in discutie, lucruri din trecut care te-au deranjat, situatia nu se imbunatateste, ci din contra, grabeste despartirea.

3. Prietenii inlocuiesc familia. Atunci cand unul din cei doi prefera sa petreaca mai mult timp cu prietenii decat cu  partenerul, inseamna ca ceva nu functioneaza. Deseori cautam in alta parte atunci cand nu avem ceea ce ne dorim alaturi.

4. Unul dintre parteneri e judecatorul. Aproape in fiecare relatie exista o persoana care il judeca pe celalalt mai aspru decat ar fi benefic. Deseori in categoria de reprosuri si motive pentru divort apare faptul ca a fost criticat mereu : “nimic din ceea ce faceam nu era bine”, “intotdeauna mi se reprosa ca nu faceam lucrurile cum trebuie”, “el/ea stie cel mai bine”, “el/ea trebuie sa aiba mereu dreptate” etc. Critica exagerata a partenerului poate fi si un semn al perfectionismului si indica de obicei nemultumirea fata de propria persoana, nu neaparat fata de partener.

5. Unul din parteneri regreta viata de dinaintea casniciei. Mai ales atunci cand apar problemele in familie, poti fi tentat sa crezi ca ai putea fi mai fericit singur. In perioada dinaintea casatoriei, problemele erau mai putine, puteau fi solutionate mai rapid, viata nu era la fel de complicata. Daca observi ca ti se intampla acest lucru, fa o lista cu toate lucrurile frumoase pe care le-ati facut impreuna, de cand sunteti casatoriti si incercati sa repetati experientele de acest fel.

6. Secretele. In momentul in care unul din parteneri incepe sa ascunda lucruri, actiuni,obiecte, evenimente, lucrurile nu vor merge intr-o directie prea buna.

7. Infidelitatea. Una dintre cele mai frecvente cauze ale divortului, infidelitatea anunta deja alte probleme care nu au fost rezolvate la timp in cuplu.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Pe langa aceste lucruri lipsa de respect, lipsa dorintei partenerului de a mai incerca sa remedieze relatia, indisponibilitatea de a mai face compromisuri sunt si alte semne care anunta un divort.

Daca ai identificat cateva astfel de probleme in relatia ta de cuplu, primul pas catre rezolvarea lor este deja facut. Ramane apoi sa incercati impreuna sa gasiti solutii, iar consilierea de cuplu ramana mereu o optiune care va poate ajuta foarte mult.Cum consideri ca poti imbunatati relatia cu partenerul tau?

Sursa:http://www.suntparinte.ro/semne-care-anunta-divortul-