E foarte greu când un cuplu după mulţi ani de căsnicie să se decidă la divorţ mai ales când sunt implicaţi şi copii care pot fi afectaţi.Destrămarea unui cuplu este uneori inevitabilă dar întotdeauna dureroasă pentru ambele părţi. Este normal ca despărţirea şi procedura de divorţ să producă suferinţă şi teamă. Sfârşitul de săptămână şi serile sunt cel mai greu de trecut.

Nu trebuie să te laşi pradă depresiei pentru că există multe remedii pentru a depăşii această situaţie. Acceptarea realităţii şi evitarea autocompătimiri sunt foarte importante. Este foarte important să ai un grup de persoane cu care să îţi petreci timpul să nu fii singură şi să ştii că ai pe cine conta.

Cei dragi îţi vor acorda cu siguranţă tot sprijinul moral de care ai nevoie. Intâlneştete cu cele mai bune prietene şi confesează-le lor tot şi cere-le sfaturi. Dacă se poate profită de orice ocazie să fii între persoane simpatice şi nu sta singură supărată.

Ocupă-ţi timpul cu lucrurile care îţi plac,dacă ai mai multe activităţi vei trece uşor peste singurătate şi nu te va mai afecta. Dacă ai avut unele lucruri pe care le-ai neglijat în ultima vreme făle acuma, sau dacă ai visat la ceva anume şi nu ai avut încă timp să îl realizezi, acuma cu curaj. Începe din nou să citeşti, dansează, fă cât mai mult sport.

Acuma treci prin perioada schimbărilor aşa că nu uita nici de coafură, haine noi, cosmetică şi nu numai că tu vei deveni mai frumoasă dar te va face să te simţi cu mult mai bine, şi sentimentul că faci ceva doar pentru tine îţi va reda din nou încrederea în tine.

De mult nu ai fost plecată din oraş,acest lucru îl poţi face acum, mergi şi vizitează-ţi rudele şi prieteni pe care nu ai avut ocazia să îi vezi de mult. Schimbarea mediului va fi benefică pentru tine şi îţi refaci totodată şi relaţiile cu persoanele de mult uitate.

Dute la teatru, film, operă, muzeu, fă plimbări lungi, acceptă invitaţiile prietenilor la petreceri. Aşa ai unde să ieşi din casă, te vei simţi bine şi vei afla încă odată că ajutorul celor din jur este un lucru important în această perioadă grea.

Dacă sunt implicaţi şi copii într-un divorţ este mai complicată situaţia, trebuie să îi încurajezi şi pe ei pentru că şi ei vor fi afectaţi de situaţie.Trebuie să le acorzi foarte multă atenţie şi să îi înveţi că în ciuda divorţului ei au doi părinţi şi se pot baza în continuare pe amândoi chiar dacă nu mai staţi sub acelaşi acoperiş. Fii răbdătoare cu ei şi scoatei mult în lume. Face-ţi multe lucruri noi împreună.

De acuma toate responsabilităţile rămân în seama ta, normal să îţi fie frică că nu te vei descurca. Încearcă să nu fii copleşită şi să faci faţă situaţiei.Toate planurile tale sau destrămat odată cu divorţul dar ca să te simţi mai bine încearcă să le pui în aplicare pe unele dintre ele care nu te depăşesc.

Trebuie să ai multă răbdare pentru că suferinţa nu trece de la o zi la alta, dar dacă priveşti spre viitor cu încredere şi scoţi tot ce e mai bun din această etapă a vieţii tale totul va fi bine.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://infit.ro/ghid/sex-relatii/poti-fi-fericita-si-dupa-divort/#comment-2044

Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland  unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !