Divorțul la consulat – cadrul legal

Serviciile consulare vin în întâmpinarea cetățenilor români aflați în străinătate cu foarte multe servicii de stare civilă, iar asta oferă un nivel ridicat de încredere cetățenilor români cu domiciliul în străinătate. Divorțul la consulat ar presupune un cadrul legal diferit de cel actual ceea ce face ca  lucrurile să devină puțin mai complicate. Pentru a înțelege cine este competent pentru divorțul cetățenilor români cu reședința în străinătate este important să înțelegem natura juridică a divorțului. Astfel, conform legii române ”Divorţul prin acordul soţilor poate fi pronunţat indiferent de durata căsătoriei şi indiferent dacă există sau nu copii minori rezultaţi din căsătorie.(…)Instanţa este obligată să verifice existenţa consimţământului liber şi neviciat al fiecărui soţ.(…) ofiţerul de stare civilă ori notarul public de la locul căsătoriei sau al ultimei locuinţe comune a soţilor poate constata desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor, eliberându-le un certificat de divorţ, potrivit legii.” art. 375 NCC.

Observăm astfel, că singurele autorități competente pentru divorț sunt instanța de judecată, ofițerul de stare civilă și notarul public și că lipsește consulatul din lista autorităților competente pentru divorț.

CUM POT SĂ DIVORȚEZ DACĂ SUNT PLECAT ÎN STRĂINĂTATE?

Opțiunea cea mai ușoară este oferită de divorțul online. Acest serviciu este oferit de o echipă formată din mediatori  împreună cu avocați, notari, traducători autorizați, care au constituit un pachet de servicii grație căruia cetățenii români cu domiciliul în străinătate pot divorța de la distanță, avand acces on-line la dosarul de divorț prin intermediul portalului instanțelor de judecată. Practic divorțul oricărui româm cu reședința în Uniunea Europeană este la un click distanță. Sigur că nu este vorba doar de un click și că sunt necesare discuții cu mediatorii pentru a obține un acord total cu privire la divorț și condițiile divorțului, sunt necesare copii după documentele de indentitate, dar totul se desfășoară on-line, fară să fie necesare deplasări în țară sau alte eforturi majore.

Cât costă divoțul online pentru cetățenii români aflați în străinătate?

Așa cum am menționat anterior, serviciile necesare obținerii hotărârii de divorț sunt oferite de o echipă de practicieni de profesii liberale și nu de consulat sau alte instituții de stat iar asta presupune plata unor taxe și onorarii. Veste bună este că prețul este accesibil. Regulile de publicitate ale profesiilor noastre sunt foarte stricte și ne interzic să facem publice ”mențiunile referitoare la valoarea serviciilor oferite de juristconsult/avocat/mediator sau la modalitatea de plata ” prin urmare nu putem publica pe site prețul serviciilor noastre dar ne vom bucura să vă răspundem telefonic la aceasta întrebare, dacă ne sunați pe GSM sau WhatsApp la numărul +40768.511.900, sau ne scrieți utilizând aplicația de contact din josul paginii.

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT

V-ar mai putea interesa și:

DEPUNERE CERERE DIVORȚ ONLINE
ELIBERARE CERTIFICAT DE DIVORȚ ONLINE
DIVORȚ ON-LINE PT ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE
DIVORȚ LA AMBASADĂ PENTRU CETĂȚENI ROMÂNI
CUM POT SĂ DIVORȚEZ DACĂ SUNT PLECAT ÎN STRĂINĂTATE?