ARPCC informeaza ca a avut loc prima masa rotunda organizata de catre UNICEF, CSM, MMFPS-DGPC si ARPCC pe tema implementarii ca standard obligatoriu a ideii de plan parental ca forma de exercitare a autoritatii parintesti comune, dupa divort sau dupa separarea parintilor necasatoriti.

La eveniment au participat specialisti de la protectia copilului din Bucuresti (4 sectoare), specialisti de la autoritatile tutelare de sector, reprezentanti ai mediatorilor din Romania si avocati.

Cu aceasta ocazie, o problema intens discutata a fost faptul ca audierea minorului in instante (in cazul divortului) nu respecta totdeauna anumite standarde minimale de calitate. Pentru aceasta, UNICEF impreuna cu organizatia neguvernamentala Alternative Sociale au publicat Ghidul de audiere a copilului in proceduri judiciare, coord. Mona Pivniceru si Catalin Luca, disponibila in format electronic.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

sursa:http://www.juridice.ro/224271/planul-parental-si-ghidul-de-audiere-a-minorului.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu- Bucuresti 2014