Intrebarea este – mai suntem dispusi sa avem incredere in altii? Iubirea zburda la liber pe net, insa atunci cand vine vorba despre incredere… incep sa curga semnele de intrebare.

Veste proasta – iubirea nu poate functiona cu semne de intrebare, cum nu poate functiona in neincredere.

Pana unde poti avea incredere intr-o persoana? Atunci cand iubesti… pana la capat! Asa functioneaza lucrurile. In iubire nu functioneaza jumatatile de masura.

Cum poti sa construiesti un univers daca tu nu ai incredere in persoana de langa tine? Nu poti! Daca nu ai incredere, nu ai curaj sa faci nimic, esti ros de propriile indoieli si, la primul semn ciudat, esti tentat sa renunti.

Atunci cand nu ai incredere, nu numai ca nu esti deschis in fata iubiri, ci te ascunzi de ea. Fugi de iubire! Ti-e frica de iubire.

Atunci cand iubesti e musai sa ai incredere in persoana pe care o iubesti. Si nu, nu trebuie sa te temi ca vei suferi. Se poate sa ajungi sa suferi, e adevarat, insa trebuie sa-ti asumi asta de la bun inceput. Astea sunt regulile jocului.

Daca insa tinem cont ca iubirea are nevoie de TIMP de constructie, atunci putem admite faptul ca acel timp iti ofera suficienta plaja de analiza, de cunoastere a celuilalt.Esti sigur/a ca esti dispus sa acorzi timp iubirii?

Foarte multi oameni au ajuns sa se bucure doar de shot-urile de endorfine, de fluturii “inceputurilor” de relatie. De ce? Pentru ca vor sa fie beti, vor sa guste doar din glazura, nu si din blat.

Ei stiu ca iubirea are nevoie de timp si de incredere, insa nu vor sa “riste” sa-si instraineze increderea. Le e frica! Si atunci prefera doar perioada hormonala, pe care o considera a fi cea mai frumoasa din viata unui om! Atat de frumoasa incat trece repede!!!

Nu contest ca indragostirea nu e misto, insa iubirea este incomparabil mai frumoasa. Cunoasterea celuilalt la fel… Increderea in celalat nu poate fi comparata cu nimic.

Cam asta inseamna iubire – sa il cunosti pe celalalt, sa ai incredere in el, sa-l descoperi, sa-l lasi sa te descopere, sa construiesti un univers impreuna, sa te deschizi total.

Asta nu implica orbire sau prostie, ci ratiune pura si asumare. Orbirea apare doar in perioada hormonala. In iubire nu mai esti orb, ci vezi foarte bine si mai ales stii foarte bine ce traiesti.

Iubirea nu functioneaza cu semne de intrebare – ci cu incredere totala, asumare si ochii larg deschisi.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Sursa:http://www.vulpescu.eu/2014/09/09/pana-unde-poti-avea-incredere-intr-o-persoana/