Am auzit, acum vreo săptămână, de la Elena Stancu și Cosmin Bumbuț (care umblă prin țară într-o rulotă, lucrând la un material amplu despre educația prin bătaie la români), niște povești horror. Am auzit, în alte ocazii, de la alți oameni, alte povești la fel de horror, cu copii mutilați fizic și emoțional de către părinți, profesori sau mai știu eu cine. Nu intru în detalii și nu dau exemple, fiindcă nu urmăresc să vă ridic părul de pe voi și nici tensiunea. În plus, chiar nu cred că este vreunul dintre voi de părere că e ok să faci așa ceva, așa că n-am de ce să insist pe varianta hardcore a educației prin bătaie.

Am mai auzit însă și păreri mai “nuanțate”. Exemplu: “Pe mine m-a mai atins mama, când eram mic, și uite ce bine am crescut!”. Sau “Tata a luat bătaie de la bunică-mea și când era în armată și a ajuns un om realizat, cu o viață super”. Sau “Am mai încasat-o de la ai mei, dar o meritam!”. Sau “Una e să bați copilul, alta e să-l mai iei, din când în când, un pic de urechi sau să-i tragi una la funduleț”. Și așa mai departe. Ei bine, cu aceia dintre voi care obișnuiți să spuneți sau să gândiți lucruri ca cele de mai sus am treabă în acest text. Pe voi vreau să vă rog să vă gândiți la cele ce urmează.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Aveți o senzație de disconfort, atunci când vedeți doi adulți că se bat? Ba chiar vi se face rău, atunci când, de exemplu, vedeți un bărbat agresând o femeie? Considerați inadmisibilă violența domestică și i-ați trimite imediat la închisoare pe cei care își abuzează fizic și emoțional partenerele (sau partenerii, mă rog)? Nu sunteți, pentru nimic în lume, pro violență, considerați că NIMIC nu o poate justifica și că ea coboară ființa umană la stadiul de animal primitiv? Felicitări, dar atunci cum se face că vi se pare admisibil să-i faceți unui copil ceva ce niciodată nu i-ați face unui adult și nu ați accepta, pentru nimic în lume, să vi se facă? De ce un adult nu merită bătut, orice-ar face, dar un copil merită? Dacă ați ieși la un suc cu un prieten mai înalt și mai gras, i-ați permite să vă tragă de urechi sau să vă dea una la fund, pentru că nu ați fost de acord cu cine știe ce sfat pe care vi l-a dat? Sau ați fi pur și simplu șocat dacă și-ar permite asta? Ați cam fi, știu. Bun, și atunci de ce vi se pare normal ca un adult să lovească un copil (da, am înțeles, e vorba doar de câte o pălmuță sau de o ridicare de perciuni, din când în când, rar  :mrgreen: )??

De ce e inadmisibil să lovești un adult, dar e acceptabil să lovești un copil? Pentru că ești mai înalt decât el? Păi, parcă prietenilor mai înalți, cum ziceam, nu le dați voie să vă bată. Ca semn al “autorității parentale”? Păi, dacă v-ar altoi autoritățile statului, cum ați reacționa? Cum ar fi să vă ridice de perciuni polițistul de la brigada rutieră, fiindcă ați mers cu viteză cam mare? Ar ajunge la TV în primetime subiectul, nu-i așa? OK, și atunci, repet (sunt ambițioasă și insistentă, recunosc :P ): de ce e inacceptabil să lovim și să fim loviți de un adult, dar e acceptabil să lovim un copil? :roll:

Gândiți-vă mult la asta. Și să mai “atingeți” copiii doar după ce găsiți un răspuns coerent, în care să și credeți. Nu, “Lasă, domne, că nu moare de la o pălmuță la funduleț!” nu e un răspuns. Nici voi n-ați muri dacă v-aș trage eu, acum, o pălmuță de-aia, dar SIIIIIGUR ați urla ca din gură de șarpe.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Sursa:http://www.simonatache.ro/2014/02/27/una-e-sa-bati-copilul-alta-e-sa-i-tragi-din-cand-in-cand-una-la-fundulet/#comment-633222