Neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei sau conditiile divortului, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor dupa divort , contributia parintilor la cresterea educare si intretinerea copiilor, orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii in legatura cudivortul si cererile accesorii acestuia se pot efectua conform legii intr-o maniera moderna, confidential si putin costisitoare, prin mediere !

Pastrand confidentialitatea, la mediator , partile vor evita expunerea publica a motivelor divortului, reusind sa conserve sau sa construiasca o relatie  civilizata de dupa divort, pentru binele tuturor membrilor familiei, dar in special al copiilor.

La mediator, divortul se incheie rapid, spre deosebire de tergiversarile ce se practica in instanta, unde ani de proces reprezinta un stres permanent pentru intreaga familie implicata.

Desfacerea casatoriei impune o schimbare in conditiile legii a raporturilor patrimoniale si aresponsabilitatii fata de copiii minori.

Prin mediere se pot stabili  toate detaliile privind desfacerea casatoriei, numele purtat de fiecare dintre soti dupa divort, modul in care vor locui cei doi soti dupa divort, custodia comuna a copiilor precum si alte aspecte care se doresc a fi precizate.

Mediere custodie copii minori

La separarea celor doi soti prin divort sau la separarea unui cuplu necasatorit care are copii minori in intretinere, este necesar sa se stabileasca modul in care  se vor realiza indatoririle parintesti. Codul civil stabileste ca minorul- copil avand varsta sub 18 ani, se afla in intretinerea parintilor. Obligatia de intretinere pe care o au parintii fata de copii se prelungeste pe perioada studiilor pana la varsta de 26 de ani.

In cazul in care parintii nu pot ajunge la un consens prin mediere asupra modului in care sa gestioneze custodia comuna a copilului , drepturile copilului se stabilesc de catre autoritatea tutelara iar pentru asta  vor fi derulate anchete sociale, si chiar audierea copilului/copiilor in instanta .

Prin incheierea cu ajutorul medierii a unui acord in privinta custodiei copilului , se poate stabili domiciliul copilului dupa divortul sotilor, participarea la intretinerea copilului ( pensia de intretinere,  scolarizarea), programul de vizita al parintelui care nu locuieste cu copilul precum si orice alte aspecte pe care parintii de comun acord si ininteresul superior al copilului le pot stabili evitandu-se astfel birocratia si stresul la care copilul poate fi supus in cazul unui proces in instanta.

V-ar mai putea interesa și:

Cel mai bun divort pentru copii

Există copii fericiţi după divorţ?

Divorț din străinătate cu copii minori

Divort la notar fara sa avem un acord

Regulile divorţului scrise de copii pentru părinţi

 Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – 0768511900