Efectele negative ale divorţului asupra copiilor au fost confirmate de un studiu iniţiat cu 8 decenii de psihologul Lewis Terman, de la Universitatea Stanford. Studiul a arătat că persoanele provenite din familii destrămate mor, în medie,  cu 5 ani mai repede comparativ cu cei ai căror părinţi nu au divorţat. Psihologii Howard Friedman şi Leslie Martin au reluat, în 1990, munca începută de Terman. Proiectul iniţiat de Terman a avut în atenţie copii în jurul vârstei de 10 ani. Însă, materialele documentare care au rămas în urma proiectului său le-au permis lui Friedman şi Martin să facă un follow-up al studiului iniţial. Cei 2 au studiat cauza morţii acelor copii, din certificatele de deces ale acestora, notează lifesitenews.com.

Concluziile lui Friedman şi Martin au fost publicate în cartea The Longevity Project. Iar una dintre concluziile cercetătorilor a fost că, în cazul copiilor care au fost martori ai divorţului părinţilor, decesul a survenit mai repede. „Divorţul părinţilor rămâne printre evenimentele cele mai traumatizante şi mai dăunătoare pentru copii”, scriu autorii.
Moartea prematură a unuia dintre părinţi nu are efecte atât de devastatoare asupra copilului precum divorţul părinţilor, spun Friedman şi Martin. Autorii susţin că unul dintre factorii care influenţează pozitiv durata vieţii unui copil este creşterea sa într-un mediu stabil, în care se încurajează munca, prudenţa, legăturile cu prietenii şi cu societatea.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://www.mirelazivari.ro/divor-ul-p-rin-ilor-influen-eaz-viata-copilului

Daca vreti sa aflati cum puteti beneficia de avantajele medierii in caz de divort, va rog sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014