Întrebare:
Recent am devenit tătic la cel de-al doi-lea băieţel şi voi intra în concediu de creştere a copilului (c.c.c.) ptr 2 ani începând cu luna martie 2014.
De la locul meu de munca, lunar  pana acum îmi era reţinută în integralitate suma de bani reprezentând plata alocaţiei de intretinere datorate fiului meu din prima casatorie, suma care era virata de angajator pe cardul mamei, fara interventia mea. Recent de la servici mi-au comunicat ca odata cu intrarea in c.c.c nu mai au cum sa-mi retina acesta suma si în consecinţă nu stiu cum se va face plata alocatiei catre copil in acest caz.
Este cineva dintre noi care cunoaste sau a avut o situatie similara ?
Este obligatorie in aceasta perioada  plata alocatiei sau nu ?
Oricum si daca ipotetic nu as avea obligatia achitarii in aceasta perioada a alocatiei ptr copil, as prefera sa-i platesc in natura direct copilului si sa-i cumpar cele necesare.
Răspuns:
1) câtă vreme instanţa a stabilit pensie în bani e preferabil să continuaţi să plătiţi în bani
2) plata este obligatorie deoarece dvs. beneficiaţi de venituri
2) cereţi mamei să vă comunice contul bancar şi puteţi tranmite dvs. banii prin cont. În caz că mama nu are sau nu vă comunică contul bancar trimiteţi banii prin mandat poştal pe adresa mamei
Sursa:http://blog.arpcc.ro/2014/01/cum-trimit-pensia-de-intretinere-daca.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014