Dincolo de suferinta si traumele pe care le presupune un divort, factorul timp este esential in zilele noastre, cand termenele si zilele pierdute  prin judecatorii sau notariate creeaza un maxim disconfort pe care incercam sa il evitam cu orice pret.

Procedura divort pe cale amiabila:

Din perspectiva noastra, un divort rapid si ieftin se poate obtine prin mediere. Astfel, fie ca sotii au o intelegere cu privire la modalitatea de desfacere a casatoriei, fie ca nu sunt intelesi, iar acest lucru il vor face cu ajutorul unui mediator, procedura de divort rapid incepe prin programarea la mediere. Optiunile sunt doua. Prima si cea mai rapida procedura de divort este aceea in care sotii vin impreuna la mediator unde discuta toate punctele ce vizeaza desfacerea casatoriei, si anume, numele dupa divort, felul in care se va exercita autoritatea parinteasca, locuinta copiilor dupa desfacerea casatoriei, si contributia parintilor pentru cresterea, intretinerea si educarea minorilor. Odata convenite aceste puncte, mediatorul intocmeste un dosar de divort care trebuie sa contina urmatoarele acte necesare divort:

Certificatul de casatorie in original

Actele de identitate ale sotilor in copie

Actele de identitate ale copiilor in copie .

Timpul petrecut cu intocmirea dosarului de divort este de aproximativ 30 de minute, la care adauga timpul necesar obtinerii unei intelegeri intre soti cu privire la desfacerea casatoriei acolo unde este cazul.

Nota!

Pentru ca timpul dumneavoastra este important, intalnirea cu mediatorul pentru divort poate avea loc si dupa orele de program sau in week-end, cu conditia sa ne sunati cu cel putin o zi inainte pentru a stabili ziua si ora intalnirii la nr 0768.511.900.

A doua varianta este aceea in care dialogul intre soti este grav vatamat, motiv pentru care sotii nu pot veni impreuna la mediator. In aceasta situatie partea solicitanta angajeaza mediatorul care va invita celalalt sot la mediere pentru divort prin posta, e-mail, telefon, la o data ulterioara la care se vor demara discutile despre conditiile divortului  pentru ca mai apoi sa sa se intocmeasca  dosarul mai sus mentionat.

Cea mai ieftina solutie de divort:

Divortul prin mediere – mediator, este cea mai ieftina solutie de divort datorita politicii duse de statul roman si a organismelor europene pentru incurajarea cetatenilor sa utilizeze procedura medierii in caz de divort, iar acest lucru se concretizeaza prin taxele reduse percepute de stat raportat la procedura de mediere.

Totodata onorariul pentru divort perceput de cabinetul nostru este printre cele mai mici de pe piata.

Cat dureaza divortul?

Odata intocmit dosarul de divort, mediatorul il va depune la judecatoria pe raza careia sotii au avut ultimul domiciliul comun.  In maxim zece zile sotii primesc acasa o invitatie in care se mentioneaza data si ora la care se pot prezenta pentru a ridica documentul care confirma desfacerea casatoriei. Timpul insumat de la momentul in care sotii se prezinta la mediator si pana la obtinerea documentului final este de minim 10 zile si maxim 30 de zile.

Important! Nu trebuie sa existe o teama asupra faptului ca acordul de mediere trebuie trecut prin judecatorie pentru a deveni o hotarare judecatoreasca. Nu exista un proces, ci doar o formalitate care ajuta foarte mult. Asa cum stim exista documente juridice cu o forta mai mare decat altele. Procedura simpla de investire in instanta a acordului de mediere este in avantajul dumneavostra, oferindu-va sansa  ca, pe viitor, in cazul in care unul dintre soti refuza sa respecte intelegerea consemnata in acordul de mediere, sa poata fi constrans de un executor judecatoresc, iar pentru a fi posibil acest lucru, avem nevoie sa oferim intelegerii dumneavostra forta juridica a unei hotarari judecatoresti.

Foarte util!

Pentru ca nu reusim sa explicam totul intr-un singur text va recomandam sa cititi  si urmatoarele articole care v-ar putea ajuta sa obtineti o parere completa despre procedura de divort rapid prin mediere:

V-ar mai putea interesa și:

Cel mai bun divort pentru copii

Există copii fericiţi după divorţ?

Divorț ieftin și rapid în București

Divort la notar fara sa avem un acord

Divorț din străinătate fără copii și fără bunuri

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti –0768.511.900.

( seo:procedura divort 2016,procedura divort cu copil minor,procedura divort 2017,procedura divort judecatorie,procedura divort instanta,procedura divort notarial,procedura divort pe cale amiabila,procedura divort prin tribunal)