Viata privata are nevoie de discretie iar localitatea natala uneori este prea mica pentru a pastra un secret atat de mare. Legea este in continua schimbare iar avantajele legislative nu sunt cunoscute intotdeauna pentru a putea beneficia de ele.

Putem divorta in Bucuresti daca avem domiciliul in alta localitate?

Raspunsul scurt la aceasta intrebare este DA, persoanele cu domiciliul in provincie pot divorta in Bucuresti, in conditiile in care acestea aleg ca desfacerea casatoriei sa aiba loc cu ajutorul unui mediator.

Legea medierii prevede in art 59.2, consfintirea unui acord de mediere, indiferent de domiciliul participantilor, in circumscriptia in care se semneaza intelegerea, acordul, cu privire la desfacerea casatoriei.

In concret: ART. 59

     (2) Părţile acordului de mediere se pot înfăţişa la instanţa judecătorească pentru a cere, îndeplinind procedurile legale, să se dea o hotărâre care să consfinţească înţelegerea lor. Competenţa aparţine fie judecătoriei în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul oricare dintre părţi, fie judecătoriei în a cărei circumscripţie se află locul unde a fost încheiat acordul de mediere. Hotărârea prin care instanţa încuviinţează înţelegerea părţilor se dă în camera de consiliu şi constituie titlu executoriu în condiţiile legii. Dispoziţiile art. 438 – 441 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.

Mai multe despre divortul prin mediere mai gasiti si in articolele:

Mediere divort cu copil minor

Divort de comun acord

Divort amiabil Bucuresti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Pot divorta in Bucuresti daca m-am casatorit in alta localitate?

Fie ca vorbim despre divortul unei casatorii care s-a inchieiat in alta localitate, fie ca vorbim despre  divortul unei casatorii care s-a incheiat in alta tara si a fost  transcrisa în registrele de stare civilă române, legea se aplica in egala masura persoanelor care vor ca divortul sa aiba loc in Bucuresti, indiferent daca au sau nu domiciliul in circumscriptie.

Putem divorta in Romania daca avem domiciliul in alta tara?

Da, in Romania, in Bucuresti, pot divorta si persoanele care au domiciliul in alta tara, acest subiect fiind tratat pe acest site pe larg in articolele:

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Depunere cerere divorț online

Divort cetatean strain

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT