O relatie nu se termina in momentul in care spui – “draga mea, lucrurile nu mai functioneaza, asa ca mai bine ne despartim” sau cand ti se “dau papucii”.

O relatie nu se termina in momentul in care ai pus punct si iti vezi de treaba ta. Daca ar fi atat de usor, toata lumea ar fi linistita, nimeni nu ar mai lua anti-depresive.


Din pacate, lucrurile sunt ceva mai complicate.

O relatie este o constructie complexa pe mai multe planuri – body, mind, spirit. O relatie – si aici vorbim despre sentimente – inseamna intimitate, pasiune, angajament.

Astea necesita timp de constructie, necesita implicare, necesita “efort”, necesita disponibilitatea de a-ti pune viata la dispozitia celuilalt.

Iar cand toata aceasta constructie de rupe, efectele nu intarzie sa apara – de la manie la sentimente de abandon, de la auto-sabotare la negare… oamenii trec prin tot felul de stari in functie de nivelul lor de dezvoltare.

Inca nu am vazut un om care sa fi iesit curat dintr-o relatie sentimentala. Este posibil sa existe, insa eu inca nu l-am intalnit.

Am trecut prin mai multe relatii, unele mai toxice, altele mai putin toxice si am realizat un lucru destul de simplu – nicio relatie nu se termina atunci cand spui stop… atunci cand decizi sa nu te mai vezi cu persoana respectiva.

Nu, relatia mai dureaza o vreme. Se consuma acel asa-zis doliu, perioada aia in care continui sa vorbesti despre relatia ta, perioada aia in care nici nu vrei sa auzi de persoana respectiva insa, in acelasi timp, esti curios sa vezi ce face (pentru ca nu cumva sa afli ca e fericita)… este perioada aia de cadere.

Daca te mananca necuratul sa te bagi intr-o relatie noua in starea asta, nu vei face altceva decat sa otavesti o persoana nevinovata. Iar daca ambele persoane intra intr-o relatie in perioada de “doliu”… atunci poate iesi macel.

De aceea cred ca e bine ca dupa fiecare relatie incheiata sa luam o pauza de reconstructie – atat femeile, cat si barbatii. Nu va lasati amagiti de chimie!

Degeaba apare chimia, daca sufletul este in mii de cioburi – nu va functiona! In plus, s-a dovedit faptul ca in perioada asta de cadere, exista conditii mai mari de aparitie a… chimiei!

Parsiva viata asta nu? Dar si extrem de frumoasa.

Si atunci cand se termina de fapt o relatie – veti intreba?

Eu cred ca o relatie se termina atunci cand nu mai vorbesti despre ea, cand nu te mai gandesti la ea, atunci cand nu ai nicio problema sa te intalnesti cu fosta/ul… prezenta ei (lui) nu iti mai starneste nicio stare.

In momentul ala poti considera ca o relatie este terminata, in momentul ala poti considera ca te-ai intors la tine… Iar asta necesita timp!

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Sursa:http://www.vulpescu.eu/2014/05/07/cand-se-termina-de-fapt-o-relatie/