Motive de divort si alte studii surprinzatoare despre divort
Motivul unui divort poate fi suprinzator. Iata o lista de rezultate suprinzatoare ale unor studii despre divorturi.

Parca nu demult declara presei Andreea Marin ca nu infidelitatea sotului a fost cauza divortului … si atunci, bineinteles, multe femei au ridicat din sprancene. Pentru ca – da, eram convinse ca Andreea a ales calea divortului datorita infidelitatii lui Stefan, un crai cu dosare foarte solide de cuceritor.
Atunci de ce ? ne-am intrebat cu toatele, si nu peste putin timp, tot Andreea – ne-a lamurit: datorita violentelor…

Violenta, cauza majora a divorturilor

Peste cateva zile, foarte intamplator, mi-au cazut ochii pe un studiu facut in Marea Britanie, care a confirmat inca o data cum stau lucrurile.  Studiul, efectuat pe un segment de analiza de peste 5 milioane de divorturi din Marea Britanie, a confirmat ca infidelitatea este pe un trend descendent in randul motivelor de divort. Daca in anii 70, 29 la suta dintre divorturi erau cauzate de infidelitate, in prezent, numai 15 la suta din cuplurile care divorteaza citeaza infidelitatea ca fiind cauza.

Cuplurile moderne care divorteaza citeaza drept cauza principala: comportament neadecvat. Aici intra desigur si violenta fizica si verbala.

Divortul, vacanta de vara si banii

Iar acesta nu este primul studiu major asupra cauzelor de divort. Un studiu facut in august 2013 in Statele Unite a concluzionat ca parintii sunt mai tentati sa divorteze imediat dupa vacanta de vara a copiilor iar alt studiu francez a concluzionat ca acele cupluri care au certuri despre bani la inceputul casniciei, au o sansa foarte mare sa divorteze la un moment dat.
Dar iata si alte rezultate fascinante despre divorturi:

Divortul poate fi in genele femeii

In februarie 2012, cercetatorii suedezi au declarat – in finalul unui studiu masiv – ca o gena specifica a femeilor ar putea explica de ce unele femei au probleme de a fi fidele si a se dedica casniciei   – daca se casatoresc.

Cercetatorii au descoperit ca acele femei care au o variatie a genei receptor cunoscuta sub numele de A-allele sunt mai putin inclinante sa se casatoreasca  datorita dificultatii de a construi relatii afective cu alti oameni. Acele femei posesoare de respectiva gena – care insa se casatoresc, au o sansa cu 50% mai mare de a divorta mai tarziu.
O relatie apropiata cu socrii poate influenta dramatic sansele de divort

In noiembrie 2012, un studiu masiv facut de Universitatea din Michigan, SUA – a descoperit ca atunci cand sotul are o relatie foarte apropiata cu parintii sotiei, sansele de divort ale acelui cuplu scad cu 20%. Pe de alta parte insa, atunci cand sotia are o relatie apropiata cu parintii sotului sau, sansele de divort ale cuplului cresc cu 20%.

De ce aceasta diferenta? Cercetatirii sunt de parere ca multe sotii considra influenta socrilor ca fiind intruziva si daunatoare – in timp ce barbatii au tendinta de a nu lua in seama parerile socrilor.
Dupa divort, barbatii sunt mai predispusi sa se arunce in bratele alcoolului – decat femeile

Un studiu al universitatii Cincinnati, SUA – dat publicitatii in august 2012 a concluzionat ca barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa isi inece necazul in alcool – dupa divort. Casatoria si divortul au consecinte absolut diferite in ceea ce priveste abordarea alcoolului – iar pentru barbatii, setea de alcool este temperata de casatorie – asa incat – dupa un divort, setea de alcool nu mai are nici o piedica. In plus, studiul a remarcat ca femeile casatorite beau mai mult alcool decat femeile divortate sau vaduve – asta datorita faptului ca traiesc alaturi de barbati – care sunt mai atrasi de alcool decat femeile.
Ezitarile pre-maritale nu sunt de bun augur

Nu ingnorati semnele si razgandirile inimii. Multe studii care au analizat divorturile au concluzionat ca ezitarile di-nainte nuntii nu au fost de bun augur. Un studiu dezbatut de respectata revista Psiholigia Familiei, din Marea Britanie – in 2012 a analizat declaratiile a 690 noi proaspeti casatoriti – care au declarat ca au avut dubii si s-au razgandit de cel putin o data inainte de nunta … ei bine studiul i-a urmarit de-a lungul a 4 ani dupa nunta. Pana atunci, 55% din ei au divortat.
Barbatii care isi inseala sotia  – sunt predispusi sa moara de infarct

Rezultatele unui studiu publicate in mai 2012 de Universitatea din Florenta, Italia, a concluzionat ca riscul unui deces prin infarct coital … este de 60% mai mare la barbatii care au relatii extra-conjugale – exact in acele momente. Studiul a dovedit prin cifre ca barbatii care isi inseala nevasta au un risc major al unui eveniment cardiovascular fatal.

Sexul in cadru extraconjugal poate fi un factor de risc ridicat pentru barbati pentru ca de obicei partenera este mai tanara iar partida de sex are loc ca urmare a unui ajutor dat de alcool si dupa o cina la restaurant … Asa ca toate aceste ingrediente maresc tensiunea arteriala si ritmul inimii … ceea ce duce la o nevoie mai mare de oxigen a inimii si mai departe … la infarct.
Locuitul impreuna inainte de casatorie nu prezice divortul

In ziua de azi nu mai este deloc ciudat sa locuiesti cu iubitul – viitor sot. Asadar nu va fie grija, nu e vorba de plictiseala … un studiu facut in Franta pe parcursul a 20 de ani a concluzionat ca acele cupluri care au locuit impreuna inainte de casatorie au sansa maxima sa treaca cu brio de primii 15 ani de casatorie – si deci sa nu aiba probleme de divort datorate plictiselii …
Divortul e uneori o chestiune care costa prea mult …

Nu e nici o gluma – daca nunta costa, asa si divortul … asa ca multe cupluri cu probleme financiare aleg sa nu finalizeze pe hartie divortul pentru a nu cheltui niste bani inutili.
Divortul doare mai mult la o varsta mai tanara

Divortul la o varsta tanara afecteaza mai mult sanatatea mentala si fizica decat divorul la varste mai avansate – sunt de parere cercetatorii de la universitatea americana Michigan.
Femeile care sunt in pragul divortului stau mai mult la serviciu

In noiembrie 2012, un studiu major al Uniuni Europene a concluzionat ca femeile care stau la serviciu mai mult – sunt in mijlocul unei crize emotionale. Pentru fiecare 12 minute extra, petrecute peste orele de program,  sansa de divort creste cu 1%.

De ce? Ei bine, cercetatorul Berkay Ozcan, PhD,  a explicat ca lucratul ore suplimentare este – din partea unei femei – o forma de siguranta pentru femeile care sunt … pe marginea prapastiei casatoriei lor. Studiul a concluzionat de asemeni ca acest lucru nu se aplica barbatilor

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://dnews.ro/lifestyle/love-sex/top-11-motive-de-divort-in-viata-de-cuplu.html

Daca vreti sa aflati mai multe despre divortul prin mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014