Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta: fiul meu, elev in clasa a xi-a de liceu, urmeaza sa implineasca varsta de 18 ani pe 27 iunie a anului curent. In momentul de fata, stabilita prin hotarare judecatoreasca, primeste pensie alimentara stabilita in cota procentuala pana la implinirea varstei de 18 ani. Care este procedura pentru a primi in continuare pensie alimentara in momentul implinirii varstei majoratului, avand in vedere ca frecventeaza la zi cursurile invatamantului liceal? Este necesara o actiune in nume propriu a fiului meu? Se apeleaza la mediator sau actiunea se introduce direct in instanta? Ce taxe se platesc in acest caz, inclusiv taxe de timbru?
Mentionez ca fostul sot lucreaza in cadrul armatei si suntem divortati din anul 2000.
Va multumesc anticipat.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Raspuns:

Aceasta sedinta de informare asupra medierii este obligatorie pentru promovarea anumitor actiuni in instanta. Prin aceasta etapa se incearca informarea partilor asupra avantajelor medierii.
Efectuarea procedurii de informare asupra avantajelor medierii poate fi realizată numai de catre mediator.
Medierea reprezintă o modalitate de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unui mediator.
Daca partile doresc o rezolvare rapida, facila si mai putin costisitoare, opteaza pentru mediere, se prezinta la un mediator autorizat si cu ajutorul acestuia incheie un acord de mediere asupra celor convenite.
Acordul are valoarea unui inscris sub semnatura privata iar partile participante la mediere si care au semnat acest acord, pot solicita notarului autentificarea acordului de mediere sau pot cere instantei de judecata sa pronunte o hotarare judecatoreasca ce va consfinti intelegerea partilor.
Hotărârea prin care instanţa încuviinţează înţelegerea părţilor constituie titlu executoriu în condiţiile legii.
Taxa de timbru pentru aceasta solicitare adresata instantei este tot de 20 de lei, ca si in cazul cererii pentru pensia de intretinere. Insa in plus, se va adauga onorariul  perceput de mediator.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014