Desi ar trebui sa facem o diferentiere intre motivele femeii si cele ale barbatului, exista cateva ratiuni comune. Afla care sunt acestea.

1. Frica de singuratate. Suntem meniti sa avem un partener, suntem mereu in cautarea sufletului pereche.

2. Teama ca nu mai gasesti pe cineva mai bun, mai potrivit, este suficienta sa te mentina intr-o relatie demult nesatisfacatoare.

3. Copiii. Ramanem impreuna pentru copii.

4. Dependenta financiara. Unul dintre soti (parteneri) este dependent financiar de celalalt.

5. Spatiul locativ comun. Chinul de a trebui sa treci printr-un partaj, de a cauta o alta locuinta, etc.

6. Frica. Acesta este un motiv mai des intalnit la femei decat la barbati. Femeile dintr-o relatie abuziva raman in relatie fiind pur si simplu infricosate de urmarile unei separari.

7. Religia. Inca sunt religii care condamna serios (interzic chiar) divortul.

8. Gura lumii. Factorul rusine este si el prezent.

9. Varsta partenerilor. Dupa o anumita varsta, orice partener este mai bun decat niciun partener.

10. Obisnuinta. Obisnuinta de a fii intr-o relatie. Confortul psihic de a nu trebui sa dai explicatii nimanui pe care ti-l ofera statutul de sot, sotie, partener…

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Majoritatea relatiilor incep frumos si sincer pentru ca mai apoi, pe ascuns sa ia o turnura urata. Nu mai vorbim de doi oameni independenti ci de multe ori, in astfel de relatii toxice vorbim despre adevarate drame emotionale, schingiuiri ale sufletului, abuz fizic si psihic.

Pentru a iesi dintr-o astfel de relatie e nevoie de ajutor. Ajutorul cerut in afara relatiei abuzive. Din pacate, familia si prietenii afla printre ultimii cum stau lucrurile, persoanele in cauza facand foarte mari eforturi sa ascunda realitatea.

sursa: Florentina Ciolacu, psihoterapeuthttp://www.psychologies.ro/anchete-si-dosar/motivele-pentru-care-ramanem-in-relatii-toxice-2141223