Îmi plac oamenii fericiți.
Mor după ei!
Îmi vine să fac o petiție pentru un proiect de lege, să-i pun în rezervație. Să n-ai voie să-i deranjezi cu angoasele tale, să-i țin departe de gurile rele. Nu i-aș putea proteja însă de timp, de obișnuință și de ei înșiși.
Fericirea este așa de volatilă încât toate încercările noastre de a o păstra fac mai mult rău decât bine.
Fericirea nu se păstrează.
Se trăiește.
Și ca orice lucru care (se) trăiește, la un moment dat moare. În cazul “fericit” moare cu noi, de bătrânețe. N-am văzut așa ceva cu ochii mei și nu cred că există, dar, fiind eu însumi un om fericit, nu pot să stric fericirea altora, chiar dacă e întemeiată pe tâmpenie. E bine și așa.
Cineva spunea că “Toate căsătoriile lungi sunt divorțuri ratate”.
V-ar mai putea interesa si:
–Mediere divort cu copil minor
–Divort rapid – procedura
–Cum le spun copiilor ca divortez?
Pentru cineva care știe să citească pe mai multe niveluri de lectură, afirmația asta poate să însemne multe. Nu sunt sigur că nivelurile despre care vorbesc au fost sesizate și de autor ) Ne mai ies porumbei din gură mari cât niște vulturi.
Mulți oameni pot spune cu certitudine când s-au îndrăgostit și de ce.
Cam la fel de mulți NU pot spune când le-a trecut. Nici de ce.
“Mă îmbrăcam în fiecare dimineață în dragostea ta, acum simt că mă strânge”
Nu. Nu cred că diferența între oamenii buni și cei răi este că “ăia buni nu divorțează”. Cred că diferența e în CUM o fac.
Prefer oameni care au divorțat și se vorbesc de BINE la o masă cu prietenii comuni, decât unii căsătoriți care se toacă mărunt.
Prefer oameni care au decis să meargă pe căi diferite, dar sunt în continuare părinți unui copil chiar dacă nu mai sunt soți unii altora. Copiii aceia au mai multe șanse la o copilărie fericită, fără certuri. Sunt destule familii destrămate care rămân împreună.
Și nu-i așa că și voi preferați eleganța unui “La revedere” la momentul care niciodată nu pare potrivit, dar, când te uiți în oglinda retrovizoare, realizezi că timpul fugea și fără acel sfârșit n-ai fi avut șansa unui nou început?
Nu întotdeauna divorțul este “eșecul iubirii” așa cum nu întotdeauna căsătoria este “succesul” ei.
Să încercăm mereu să nu confundăm confortul cu fericirea și nici dragostea cu obișnuința.
V-ar mai putea interesa si:
Există copii fericiţi după divorţ?
Divort amiabil Bucuresti
Mediere divort cu copil minor
Divort rapid cu copil minor
Cat costa partajul dupa divort?
Sursa: http://www.yokko.ro/blog/nu-intotdeauna-divortul-este-esecul-iubirii-asa-cum-nu-intotdeauna-casatoria-este-succesul-ei/#comment-2817Guest-post Radu F. Constantinescu