Update:05.12.2023:

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că acțiunea având ca obiect desfacerea căsătoriei – ambele părți locuind, separat, și muncind în străinătate (Marea Britanie) – este de competența Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti (art. 915 alin. 2 C. proc. civ.), revenirea temporară în ţară a pârâtului neputând fi asimilată cu stabilirea unei locuinţe efective şi stabile pe teritoriul naţional. (Decizia nr. 985 din 25 mai 2023pronunțată de Secţia I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Update 01.08.2022: În momentul de față suntem în plin proces de identificare a noi soluții psiho-juridice prin care cetățenii români cu domiciliul în U.K. să poată divorța, în România, prin corespondență, fără ca prezența lor în țară să fie necesară.

La data de 31.01.2020 a intra în vigoare Decizia (U.E)2020/135 a Consiliului Uniunii Europene referitoare la încheierea Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Începând cu acestă dată dispozițiile Regulamentului (CE) nr. 2201.2013 nu își mai găsesc incidența în cauzele care prezintă elemente de extraneitate constând în cetățenia engleză a unei părți sau reședința obișnuită în Regatul Unit.

Pe cale de consecință, până la identificarea unei modificări în relația cu U.K. sau a identificării a noi soluții juridice, vom lua o pauză în instrumentarea dosarelor de divorț ale cetățenilor români cu domiciliul în U.K.

Imediat cum vom avea o nouă formulă juridică vom reveni aici cu amănunte. Urmăriți un nou update la acest articol pentru a ști când se va putea efectua din nou divorțul online din U.K.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Divorț români în Anglia UK după ieșierea din Uniunea Europeană. ( 31.01.2020)

Serviciile noastre de divorț on-line au fost adaptate după ieșierea Angliei din Uniunea Europeană astfel încât cetățenii români din U.K. să poate beneficia de servicii juridice actualizate și eficiente.

Concret, pentru a putea beneficia de un divorț on-line, din Anglia, primul pas este să ne contactați. Datele noastre de contact le puteți găsi accesând CONTACT, sau utilizând aplicația din josul paginii.  Procedurile sunt diferite în funcție de cetățenia soțului/soției, de prezența copiilor, de țara/localitatea în care se află soțul/soția sau de acordul sau dezacordul celuilat soț. După ce identificăm, împreună cu dumneavoastră, soluția juridică potrivită vă comunicăm prin e-mail ce documente scanate este necesar să ne trimiteți prin e-mail, costurile și durata divorțului. În cazul în care agreați să angajați echipa noastră procedura ulterioară va fi cea descrisă în prezentarea:Divorț prin corespondeță pentru românii din Anglia U.K. CONSULTANȚĂ PSIHO-JURIDICĂ DIVORȚ – Legile unui nou început. (academiademediere.ro)

Suntem conștienți că printr-o prezentare pe site nu putem răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră, de aceea vă invitam să ne contactați pe whatsapp, telefon sau e-mail utilizând aplicația din josul paginii sau la adresele de CONTACT. Noi vom răspunde gratuit întrebărilor dumneavoastră și vom găsi împreună cu dumneavoastră cea mai bună soluție juridică problemelor cu care vă confruntați.

Mai multe informații despre divorțul din străinătate fără prezentare puteți afla din articolele:

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT