Le sunt recunoscătoare femeilor din trecut care au luptat pentru drepturile de egalitate cu bărbaţii, pentru că datorită lor putem purta pantaloni, ne putem exprima şi putem să muncim cot la cot cu bărbaţii, demonstrându-ne capacitatea intelectuală care ne-a fost subestimată.

În urma acestor mişcări, s-a conturat o personalitate nouă a femeii moderne , şi anume, femeia independentă.

Această femeie şi-a dezvoltat abilitatea de a-şi controla emoţiile, şi-a folosit gândirea şi munca pentru a-şi crea o carieră pentru a se întreţine singură. Ea îşi propune obiective pe care le atinge, pentru că a învăţat să-şi expună punctul de vedere şi ştie exact ce-şi doreşte de la viaţă .Genul acesta de femeie se bucură de libertatea sexuală câştigată de mişcarea feministă, e conştientă de  puterea sa de seducţie când cucereşte un bărbat , dar, aproape, întotdeauna este o femeie singură.

Putem să credem că este singură din cauza alegerilor ei, pentru că în majoritatea cazurilor, ea este cea care pleacă din relaţii, deoarece nu-şi găseşte locul.

Se minte că ştie prea bine ce vrea şi, până nu va găsi acel bărbat perfect din imaginaţia ei, nu-şi va risca libertatea şi independenţa. Dar, întotdeauna, suspină în interior după  acel lup singuratic care i-a oferit cele mai intense momente de amor şi care a făcut-o să vibreze, dar care a plecat de mult din viaţa ei.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti

Întotdeauna va fi atrasă de bărbaţi la fel de puternici ca ea, iar jocul seducţiei dintre cei doi se transformă într-o luptă pentru dominare, în care amândoi sunt perdanţi.  Ei sunt atraşi de putere, iar împlinirea dragostei le va distruge atracţia, căci jocul lor e doar o vânătoare dintre două animale de pradă. Şi întotdeauna unul îl va mânca pe cel ce va arăta primul semn de vulnerabilitate.

Paradoxal, din punct de vedere psihologic, aceste femei îşi reprimă slăbiciunea specifică feminităţii, dezvoltându-şi foarte puternic animusul, adică partea masculină din ele. Conform teoriei lui Jung, suntem fiinţe duale iar personalitatea fiecărui om, bărbat sau femeie conţine elemente feminine şi masculine.

Astfel, femeile puternice trebuie să-şi caute echilibrul între cele două elemente pentru a putea fi fericite. Cu toate că ne-am jertfit pentru egalitatea cu bărbatul, nu putem să folosim acest termen de comparaţie între cele două sexe.

Suntem complementari, nu egali. Femeia este întruchiparea frumuseţii, a delicateţii şi a purităţii. Bărbatul este raţiunea, puterea şi protecţia. Femeia e luna, bărbatul e soarele, femeia e noaptea, bărbatul e ziua. Femeia este emoţia, bărbatul e gandul. Amândoi formează perfecţiunea divină creatoare de viaţă.

Aşadar, femeie ,conştientizează-ţi slăbiciunea şi fii frumoasă, pentru că puterea ta nu e cea pe care încerci să i-o furi bărbatului. Puterea ta este fiinţa ta fragilă, dătătoare de viaţă.

Sursa:http://oanasarca.com/cand-femeia-puternica-nu-si-cunoaste-puterea/