Ce cuprinde un acord de mediere intervenit într-o cauză aflată pe rolul instanţei de judecată, având ca obiect desfacerea căsătoriei şi celelalte aspecte accesorii desfacerii căsătoriei:
– desfacerea căsătoriei de comun acord;
– numele purtat după desfacerea căsătoriei;
– exercitarea autorităţii părinteşti în comun;
– stabilirea domiciliului minorilor;
– modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi copii;
– program de vizitare (în timpul săptămânii, în week-end, în vacanțe, sărbătorile de Paști, de Crăciun, Revelionul, ziua de naștere);
– Stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor (stabilirea obligaţiei de întreţinere, educația copilului,cheltuielile curente, cheltuielile extrașcolare, efectuarea temelor)
– Cum comunică părinţii și cum vor schimba informații;
– Îngrijirea copilului în lipsa părinţilor;
– Cum se aduc schimbări importante în viaţa copiilor;
– Îngrijirile medicale;
suplimentar, un acord de mediere mai poate contine ,
– Partajarea bunurilor comune.
În scopul durabilităţii acordului de mediere, în cauzele cu minori, mediatorul poate pune la dispoziţia părţilor un plan parental minimal. Planul parental sau planul de îngrijire părintească reprezintă modalitatea prin care se implementează în general custodia comună. În România, ideea de plan parental este încă la început, având în vedere faptul că abia din luna octombrie 2011 în cuprinsul Noului Cod Civil apare noţiunea de autoritate părintească sau custodie comună.
Pentru a produce efecte acordul de mediere (respectiv încuviinţarea de către instanța de judecată), mediatorul trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 272/2004 și în art. 263 din Noul Cod Civil.
Conflictele de familie au fost dintotdeauna şi vor fi cauze sensibile. Relaţiile de familie au un rol foarte important în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor. Atunci când sunt deteriorate afectează toate părţile implicate. De aceea încurajez părţile care se confruntă cu astfel de conflicte să apeleze cu încredere la procedura medierii, recurgerea la o asemenea procedură având următoarele avantaje:
– Confidenţialitatea. Ședințele de mediere și deciziile părților sunt confidențiale. Atât mediatorul cât și părțile prezente, precum și avocații acestor părți se obligă să păstreze caracterul confidențial al tuturor aspectelor discutate în mediere.
– Decizia aparţine părţilor implicate în conflict (Soţii sunt cei care hotărăsc asupra tuturor aspectelor divorţului);
– Procedura este simplă şi rapidă.
V-ar mai putea interesa si:
–Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti
–Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate
–Divort on-line pt romanii din diaspora
–Divort amiabil Bucuresti
–Mediere divort cu copil minor
http://www.info-mediatori.ro/news/acordul-de-mediere-n-cazul-divorului-cu-minori/
Daca doriti sa solicitati un mediator din echipa noastra o puteti face apeland unul din numerele de telefon afisate la datele de contact !