Modernismul oferit de alinierea legislatiei romanesti la standardele europene creeaza avantaje noi sistemului juridic romanesc si implicit cetatenilor, ca si beneficiari ai sistemului juridic din tara noastra.

Formalismul juridic in care cetateanul trebuie sa intre in sala de judecata strigat de un aprod  si sa participe la un proces in care personaje imbracate in roba vorbesc intr-un limbaj numai de ei stiut poate fi acum inlocuit cu o discutie lejera in prezenta unui mediator .

Art 51 din Legea Medierii 192/2006 spune ca:  “Medierea are loc, de regula, la sediul mediatorului. Daca este cazul, medierea se poate desfasura si in alte locuri, convenite de mediator si de partile aflate in conflict. “

Altfel spus, divortul prin mediere poate avea loc inclusiv la domiciliul dumneavostra.

Tot ce aveti de facut pentru un divort lejer, confidential, scutit de taxe si drumuri la judecatorie, sau stresul creat de formalismul dat notar sau instante, este sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact, iar noi vom programa vizita unui mediator la dumneavostra acasa. Onorariul pentru acest serviciu este acelasi ca si cel pentru serviciile oferite la sediul nostru.

Este important sa sunati din timp pentru programarea unui mediator pentru divort la domiciliul dumneavostra pentru a sti ce documente trebuie sa pregatiti si restul detaliilor legat de procedura.

De asemenea trebuie stiut faptul ca certificatul de divort se obtine dupa aproximativ 30 de zile de la perfectarea documentelor impreuna cu mediatorul ( mai repede de atat nu exista in nicio alta procedura ) si ca se ridica de la judecatoria pe raza careia se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. Un alt amanunt important este ca medierea nu este numai o formalitate utila partilor intelese deja. Rolul mediatorului este acela de a duce la un numitor comun partile aflate in conflict iar mediatorii nostrii fac asta asta cu profesionalism.

Pentru programare sau pentru intrebari legate de divort , divort prin mediere, sau divort prin mediere la domiciliul dumneavostra, va rugam sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !

V-ar mai putea interesa si:

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Cat costa un divort la notar?

Mediere divort cu copil minor

Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2013