Cand este vorba de relatiile din epoca moderna, suntem din ce in ce mai obisnuiti cu infidelitatile, cu inselarea partenerului. “Toata lumea insala” este o fraza aruncata tot mai des, ca o acceptare a ceva ce este nesanatos din punct de vedere moral si extrem de crud.

Un studiu din 2004 realizat la Universitatea din Chicago a descoperit ca 25% dintre barbatii casatoriti au avut cel putin o relatie (aventura) extraconjugala.

Si potrivit unui studiu din 2007 publicat in “Journal of Family Psychology”, sansele de infidelitate de-a lungul intregii tale relatii cu cineva pot atinge cote de pana la 25%. Exista chiar si site-uri dedicate celor care aleg sa aiba o aventura.

Insa exista si persoane care nu sunt de acord cu infidelitatea, si tocmai de aceea iti prezentam astazi cateva motive pentru care nu merita sa fii infidela fata de partenerul tau:

1. Respectul. Cel mai mare motiv pentru care nu iti vei insela partenerul este acela ca il respecti prea mult. Indiferent daca te simti frustrata in aceasta relatie din lipsa activitatii sexuale, din cauza ca nu iti acorda atentie sau alte “, trebuie sa iei in considerare sentimentele celeilalte persoane.

2. Implicatiile. Chiar daca partenerul tau ti-a gresit si ai fost provocata sa il inseli, tot tu vei ajunge sa arati ca “personajul negativ” in toata aceasta poveste. Nu exista un motiv bun pentru a insela si care sa nu iti faca mai mult rau decat bine.

V-ar mai putea interesa si:

Mediere divort cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Cat costa un divort la notar?

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Oficiere logodna Bucuresti3. Consecintele. Exista, dupa infidelitate, traume psihologice. Potrivit Psychology Today, oamenii asociati cu aventurile si relatiile extraconjugale pot suferi de depresie, se pot confrunta cu violenta in familie, cu divortul si, in cazuri extreme, chiar cu omuciderea.

4. Integritatea. Poate fi extrem de greu sa le spui persoanelor care sunt indragostite de tine ca nu le mai iubesti, dar este mai bine sa le-o spui in fata decat sa le ranesti cu actiunile tale. Despartirea nu este usoara pe termen scurt, dar este o varianta mai buna decat infidelitatea pe termen lung.

5. Infidelitatea este o “miscare” imatura. Daca crezi ca un barbat oarecare pe care l-ai intalnit odata intr-un bar merita sa iti inseli partenerul, e cazul sa te mai gandesti. Cand in cele din urma te-ai maturizat, vei realiza ca gasirea acelei persoane speciale din viata ta iti aduce mai multa implinire decat daca ai gasi 10 persoane mediocre. Sursa.