S-a votat in sfarsit legea care ii obliga pe parintii care pleaca la munca in strainatate sa anunte asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara si sa spuna clar in grija cui isi lasa copiii.

Judecatorii vor decide apoi, pe baza anchetei facute de asistentii sociali, daca persoana aleasa este capabila sa aiba grija de cei mici. Daca legea va fi respectata, autoritatile vor avea o evidenta a acestor copii vulnerabili, care pot suferi cumplit, daca mama lor nu este langa ei.

Numai in Iasi sunt inregistrati peste 3800 de copii care au unul sau ambii parinti plecati in strainatate. Dramatic este ca in multe cazuri, adultii nici nu se mai intorc in tara, si nu mai dau nicio veste.

Noua lege prevede ca parintii sunt obligati sa-si anunte plecarea peste hotare, iar asistentul social sa verifice atent persoana desemnata de acestia sa aiba grija de copii. Concluziile sunt apoi comunicate instantei tutelar.

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort on-line pt romanii din diaspora

Depunere cerere divorț online

Divorț în cazul în care părțile nu mai au locuința în țară

 –Divort cetatean strain

Sursa:http://www.infolegal.ro/reguli-de-protectie-sociala-pentru-copiii-ai-caror-parinti-pleaca-in-strainatate-la-munca/2013/09/05/?utm_source=IEM-Infolegal&utm_medium=email&utm_campaign=Infolegal+5.09.2013

Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site .

Mediator Petru Mustateanu- Bucuresti 2014