Mihnea este un tip extrem de inteligent, cel putin asa ii spun toti prietenii. Ce crede el despre sine este insa alta problema. Nu a avut o viata prea usoara, avand in vedere ca a fost unicul fiu al unei mame vaduve, care l-a crescut asa cum s-a priceput ea mai bine, in conditiile unei lipse cronice a oricaror resurse. La scoala, copiii il sicanau mereu pe tema ochelarilor si a faptului ca nu reusea niciodata sa sara `calul` sau `capra`, mereu se bloca cu un pas inainte si se proptea cu mainile grasute de manerele de lemn, scotand niste sunete undeva la limita intre gafait si suspinat. Pentru ca nu vedea foarte bine, statea in prima banca, iar acolo stau, stie toata lumea, numai tocilarii.
Timpul trecand, notele din carnet se adunau, variind intre 5 la gimnastica, muzica si lucru manual si 10 la matematica, fizica, literatura si limbi straine. Asa ca drumul in viata incepea sa se contureze din ce in ce mai clar. O cariera in informatica devenise visul sau ascuns de tot restul lumii, in afara de mama sa. Si putin mai tarziu, de Ana, fata cu ochii negri si aprigi de la clasa de `uman`. Ana era o fata ambitioasa, practica, din mainile ei ieseau cele mai bune prajituri si bijuterii hand made din liceu. Visa sa se faca profesoara si sa insufle copiilor dorinta de a-si cultiva talentele si ambitiile personale.
In seara in care s-au vazut prima oara, florile de cais abia iesisera din boboci si aerul tot era incarcat de mireasma fluida a primaverii. El statea timid intr-un colt al camerei, nestiind cum sa disimuleze umezeala mainilor ce se accentua la fiecare sfarsit sau inceput de melodie, semn care marca un nou dans. Baietii populari invitau fete, beau bere si chiar fumau pe ringul de dans, nonsalanti, facand figuri complicate cu picioarele, in timp ce el, Mihnea, abia indraznea sa-si ridice privirea catre fustele inflorate care treceau in rastimpuri pe langa el.
Atunci cand Ana l-a invitat la dans, a crezut ca nu aude bine, era imposibil ca acest lucru sa se petreaca in realitate. Si atunci, plutind in alta lume, a decis – ea va fi mama copiilor lui, sotia sa pe viata, pana cand moartea ii va desparti. Ce nu stia atunci era ca Ana tocmai se despartise de fostul prieten in momentul in care il anuntase ca este gravida, cu mare scandal, cu numai o ora in urma, iar acum tot ce cauta era doar consolare. Lucru la care el, Mihnea, era foarte bun. Doar avea experienta lungilor nopti petrecute doar cu mama sa, care il impovarase cu toate neimplinirile vietii ei.
Mihnea era un tip extrem de onest, religios, orice cuvant pe care il rostea se transforma instantaneu in promisiune solemna fata de o instanta suprema, invizibila si atotputernica si tocmai de aceea nu concepea ca vreodata sa isi schimbe vreo intentie, fie ea rostita chiar si numai in forul sau interior. Asa ca s-au casatorit.
V-ar mai putea interesa si:
–Mediere divort cu copil minor
–Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti
–Cat costa un divort la notar?
–Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate
–Oficiere logodna Bucuresti
Azi, dupa aproape 15 ani, Mihnea si Ana au doi copii, baiatul ei, fata lor, multe vise destramate, conflicte nenumarate, reprosuri, si mult prea putine lucruri de care se pot bucura impreuna.
Ce i-a adus aici? Cum sa isi rezolve problemele care par ca nu se mai termina? Mihnea nici nu vrea sa conceapa un divort, este impotriva convingerilor sale religioase, iar in plus, este macinat de teama de a se desparti de icoana vietii lui, Alina, fetita de numai 8 ani. Ana se simte prizoniera intr-o situatie fara iesire. Visul ei de a deveni profesoara a murit undeva pe drum. Nu are venituri proprii, este dependenta financiar de sot si in acelasi timp este plina de resentimente fata el, pentru ca il vede ca pe cel care o tine prizoniera.
Cine ii poate ajuta?
Psihoterapeutul? Cu siguranta, este prima optiune, in masura in care vor si sunt dispusi sa schimbe ceva la comportamentul lor disfunctional, si nutresc speranta de a regasi ce au pierdut de-a lungul anilor. Psihoterapia poate instaura o noua ordine in microclimatul familial, poate destructura vechile credinte si obiceiuri si poate aduce linistea.
Mediatorul? Acesta ii poate ajuta in masura in care doresc separarea amiabila si stabilirea unor reguli clare privind minorii din ingrijirea lor. Medierea poate stabili reguli clare consemnate in scris, contractul noului cuplu, prevazand pentru fiecare parte drepturi si obligatii. O viata consemnata pe hartie.
Avocatul? In ultima instanta, cand au epuizat orice alta solutie sau urma de bunavointa si toata iubirea s-a ars, in urma ei ramanad cenusa urii, a indiferentei, a nepasarii. Judecata, ultimul prag al razboiului dintre sexe, impune reguli arbitrare si straine de fiecare membru al familiei, partajeaza bunuri, partajeaza vieti.
Unde va situati voi in acest carusel? Mai aproape de voi si de binele vostru comun consimtit cu mult timp inainte, cu inima deschisa si cu credinta in `happily ever after`, sau v-ati indepartat fiecare pe orbita lui si incercati sa tarati fiecare in spatiu fiintele si lucrurile care inca se mai tin agatate de voi, intr-o trista goana centrifuga?
V-ar mai putea interesa si:
–Mediere divort cu copil minor
–Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti
–Cat costa un divort la notar?
–Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate
–Oficiere logodna Bucuresti
Sursa:http://www.avocatura.com/psihoterapeut-mediator-sau-avocat–s10195.html
Daca vreti sa aflati cum puteti beneficia de avantajele medierii in caz de divort, va rog sa sunati la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact prezente pe acest site !
Mediator Petru Mustateanu – Bucuresti 2014