Divorț la ambasadă pentru cetățeni români cu domiciliul în străinătate. Este posibil?

Problema divorțului pentru cetățenii români aflați în străinătate poate fi neplăcută în lipsa unor soluții juridice eficiente și a unor profesioniști experimentați în dreptul familiei. Legislația română explică clar modalitatea prin care cetățenii români aflați în străinătate pot oficia desfacerea căsătoriei.

Prin informațiile oferite de misiunile diplomatice și oficiile consulare de carieră ale României acreditate în străinătate, pe siteurile proprii, personalul consular explică faptul că:” Misiunile diplomatice nu pot efectua inscrierile de mentiuni de casatorie si de divort sau anulare sau incetare a casatoriei, acestea făcându-se numai în țară.” (detalii pe: https://londra.mae.ro/node/510 sau: https://paris.mae.ro/node/376Cu toate acestea, prin serviciile juridice oferite de echipa noastră, cetățenii români pot divorța fără să fie nevoie să se prezinte personal în țară, prin corespondență, comunicând cu noi prin e-mail, telefon, WhatsApp și servicii poștale. În acest sens legea prevede că, indiferent de localitatea in care a fost incheiată casatoria,  atunci cand soții nu mai au locuința în România, autoritatea competentă pentru a consfinți desfacerea căsătoriei este Camera de Consiliul ce aparține de Judecatoria Sectorului 5 București, conform Art 914 .2) N.C.P.C, sector pe raza caruia ne desfașurăm activitatea. De aceea considerăm că atât experiența cât și amplasarea sediului biroului nostru in proximitatea Judecatoriei Sector 5 Bucuresti, contribuie la eficacitatea cu care soluționam dosarele clientilor noștri.

Ce bază legală avem pentru efectuarea divorțului prin corespondență?

Portalul European E-Justice actualizeaza permanent informatiile necesare statelor membre, ultima dintre actualizari facand referire la Medierea familiala transfrontalieraAici se menționează foarte clar încurajarea profesioniștilor în drept la utilizarea medierii on-line:Introducerea unor mijloace moderne de comunicare [telefon, videoconferinta (online), camere web etc.] contribuie la reducerea costurilor si faciliteaza organizarea medierii in cazul in care prezenta fizica a partilor nu este posibila. Astfel de instrumente tehnice ar trebui sa fie disponibile in fiecare stat membru si ar trebui testata medierea „la distanță”.  Citește mai departe>>

Mai multe informații despre divorțul din străinătate fără prezentare puteți afla din articolele: 

RECOMANDARE!

Înainte să ne angajați este important să ne cunoașteți. În acest scop vă invităm să ne descoperiți citind:

FAQ – Q&A – ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI DIVORȚ ONLINE
CINE ESTE MEDIATORUL PETRU MUSTĂȚEANU?
MEDIATOR MUSTĂȚEANU – CONTACT