Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat marti, 17 septembrie 2013, ca mai mult de 18 de milioane de copii sub 18 ani sunt abuzati in Europa. Aceste date au fost facute publice in timpul prezentarii raportului european privind prevenirea abuzului asupra copiilor, potrivit El Mundo.

OMS a aratat ca in fiecare an, abuzurile sunt responsabile pentru moartea a 852 de copii sub 15 ani. Raportul arata ca 29,1% dintre copii sufera abuz emotional, 22,9% sufera abuzuri fizice si 13,4% din fete sunt abuzate sexual.

Zsuzsanna Jakab, director regional al OMS pentru Europa: “Este timpul sa recunoastem ca abuzul asupra copilului este o problema de sanatate publica si nu doar o problema de justitie penala sau sociala. Abuzul copiilor poate fi prevenit printr-o abordare integrata a sanatatii publice, o oportunitate pe care nu ne putem permite sa o pierdem. In lunile urmatoare, vom pregati un pachet de masuri pe care tarile din Europa le pot utiliza pentru a aborda aceasta problema si sa fie gata sa ajute la punerea lor in aplicare.”

Potrivit OMS, abuzul nu are numai un impact devastator asupra vietii copiilor, ci are, de asemenea, costuri sociale si economice care ajung la zeci de miliarde de euro. Raportul informeaza ca familiile monoparentale cu venituri mici si cu un nivel de trai si educatie scazut care traiesc in comunitatile dezavantajate au mai multe sanse de a abuza de copiii lor. De asemenea, consumul de droguri si alcool este asociat cu stresul parental si violenta in familie. Organizatia a afirmat ca prevenirea este mult mai rentabila, decat sa se confrunte cu consecintele abuzului.

V-ar mai putea interesa si:

Divort rapid cu copil minor

Autoritatea parinteasca asupra copilului cu parinti necasatoriti

Divort la notar fara sa avem un acord

Divort cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Divort cetatean strain

Sursa:http://www.juridice.ro/282970/abuzurile-asupra-copiilor-in-atentia-oms.html