Gata, m-am saturat! Vreau sa divortez! De cate ori nu ai spus sau ai gandit acest lucru, insa te-ai razgandit fie pentru ca nu cunosteai ce implica procedura, fie pentru ca iti trecea supararea. Insa acum, dintr-un motiv sau altul, ai hotarat ca vrei sa divortezi si te intrebi ce trebuie sa faci mai departe.
Analizeaza bine situatia
Te-ai hotarat sa divortezi, insa ia in considerare faptul ca poate fi doar un impuls de moment. Atat timp cat exista sentimente intre voi, iar lucrurile pot fi remediate, mai exista o sansa sa va impacati si sa faceti ca relatia sa decurga mai bine de acum incolo.
Pentru unii divortul reprezinta una dintre cele mai stresante perioade din viata lor, in timp ce pentru altii este doar o eliberare dintr-o legatura toxica. Asadar, trebuie sa fii sigura de hotararea pe care ai luat-o. Discuta deschis cu partenerul tau (daca se poate) si rezolvati toate nemultumirile, faceti compromisuri si aflati ce va tine impreuna. Divortul nu ar trebui sa fie prima solutie la care sa va ganditi atunci cand apar probleme.
Daca va depaseste aceasta situatie, insa va doriti ca totul sa fie bine, apelati la ajutorul unui specialist si incepeti terapia de cuplu. Abia dupa ce toate incercarile voastre au esuat, treci la prima etapa a divortului.
V-ar mai putea interesa și:
Cât costă divorțul la mediator?
Există copii fericiţi după divorţ?
Cel mai bun divort pentru copii
Divort la notar fara sa avem un acord
Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?
Ai spus cu hotarare: „Vreau sa divortez!” De aceea, ne-am gandit ca ai nevoie de un scurt ghid in domeniu, mai ales daca este prima oara cand treci prin aceasta experienta.
Primul pas, conform recomandarii noastre, este sa luati legatura cu un mediator. Divortul la mediator este cel mai lipsit de traume, cel mai lejer, discret, rapid si necostisitor. Sigur ca exista mai multe forme de divort dar dintre toate cel mai popular in toata Uniunea Europeana datorita multiplelor avantaje este divortul la mediator.
Divortul prin mediere reprezinta solutia cea mai rapida si la indemana posibila.Daca hotarati divortul pe cale judecatoreasca, se solicita desfacerea mariajului prin alte forme: divort din motive temeinice (legatura dintre parteneri este iremediabila si trebuie sa demonstrezi asta); divort din culpa comuna(inscrisuri, martori si interogatorii); divort din culpa exclusiva a unuia dintre soti (motive: relatii extraconjugale, violenta fizica sau verbala, alcoolismul etc., – martori, certificate medico-legale, alte inscrisuri); divort in caz de separare (partenerii au stat separati cel putin doi ani); divort din motive de sanatate (il poate cere doar partenerul bolnav, iar afectiunea trebuie sa faca imposibila continuarea mariajului).
Odata ce ai hotarat unde te incadrezi, urmeaza intocmirea dosarelor si depunerea lor. Acolo unde este cazul va trebui sa apelezi la indrumarea unui mediator. Asadar, trebuie sa gasesti unul potrivit, care sa respecte cerintele tale , in care sa ai incredere si care sa corespunda bugetului tau pregatit.
V-ar mai putea interesa și:
Cât costă divorțul la mediator?
Există copii fericiţi după divorţ?
Cel mai bun divort pentru copii
Divort la notar fara sa avem un acord
Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?
Vreau sa divortez! La ce cheltuieli trebuie sa ma astept?
Spui in continuare cu tarie „Vreau sa divortez!”? Ei bine, atunci trebuie sa te pregatesti temeinic din toate punctele de vedere.
In functie de tipul de divort la care se ajunge, de locul unde se depun actele si de cat timp dureaza intreaga procedura, costurile pot sa varieze de la cateva sute de lei, pana la mii de lei. Daca lucrurile se complica, trebuie sa te astepti si la cheltuieli suplimentare. Ia in considerare faptul ca cele mai complicate divorturi sunt cele in care sunt implicate si copii. Vezi mai multe in articolul: DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA MEDIATOR ?
Un cuplu ar trebui sa se bucure de o viata linistita, fara neintelegeri mari, insa acest lucru nu este posibil tot timpul, astfel ca mariajul devine un cosmar. Odata ce ai ajuns in acest punct, trebuie sa divortezi si sa iti canalizezi intreaga energie spre acest obiectiv. Indiferent ce decizie iei, important este sa fii impacata si fericita.
V-ar mai putea interesa și:
Cât costă divorțul la mediator?
Există copii fericiţi după divorţ?
Cel mai bun divort pentru copii
Divort la notar fara sa avem un acord
Cum pot să divorțez dacă sunt plecat în străinătate?
Sursa:http://www.divahair.ro/cuplu/vreau_sa_divortez:_ce_trebuie_sa_faci
Daca vreti sa aflati mai multe despre mediere, va recomandam sa rasfoiti acest site sau sa sunati cu incredere la unul din numerele de telefon afisate la datele de contact .