De obicei, o casnicie incepe cu focuri de artificii si voie buna. De multe ori insa, se sfarseste tot cu un foc de artificii, iar voia buna e inlocuita de resentimente si suparare. Nu e usor sa mentii o relatie pe linia de plutire astfel incat timpul sa nu o erodeze dar e foarte usor sa o lasi in voia soartei, ajungand la divort dupa doar cativa ani. In vreme ce unele mariaje sunt sortite de la inceput esecului, mare parte din cele care se incheie cu un divort insa pot fi salvate. Iar pentru a realiza acest lucru, trebuie sa fim mereu atenti la felul in care comunicam si interactionam cu sotii/sotiile noastre, la lucrurile pe care le facem si evident, la cele pe care nu le facem desi ar trebui. Cat priveste motivele din cauza carora mariajele se incheie cu divort, iata-le in continuare pe cele mai importante:

1. Insatisfactia sexuala

Intimitatea sexuala se afla la temelia unei relatii de lunga durata si reprezinta una dintre principalele forme de comunicare dintre cei doi parteneri. Multi pretind ca acest aspect este nesemnificativ, contand doar legatura emotionala, iubirea, respectul. Sigur, in parte, au dreptate: sexul nu e totul. E insa important si, pentru ca e una dintre nevoile primare ale fiintei umane, conteaza. Conteaza nivelul de satisfactie sexuala, conteaza compatibilitatea dintre cei doi parteneri si evident, deschiderea lor din acest punct de vedere.

2. Diferente de opinie financiara

Atunci cand ti-e foame, iubirea si pasiunea nu iti vor umple stomacul. Sigur, cuplurile nu se despart doar din cauza ca unul dintre parteneri si-a pierdut locul de munca sau ca urmare a unor greutati financiare de alta natura. Diferentele de opinie in ceea ce priveste administrarea si cheltuitul banilor casei insa pot duce la discutii aprinse, la certuri serioase si in final, la divort.

3. Infidelitatea

Infidelitatea, este pribabil unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care cuplurile divorteaza. Putini constientizeaza insa faptul ca ea este strans legata de ceea ce am discutat la punctul intai al acestui articol, de insatisfactia sexuala si in acelasi timp, de ceea ce vom discuta mai jos, lipsa de comunicare.

4. Lipsa de comunicare

In timp, pasiunea se raceste si tot ceea ce ramane este iubirea adevarata, respectul si intelegerea dintre cei doi parteneri. Totodata, ei au nevoie si de comunicare pentru a pastra contactul unul cu celalalt si pentru a rezista impreuna. Rutina, greutatile vietii de zi cu zi, copiii, problemele de la locul de munca si stresul, sunt factori importanti care pot ingreuna procesul de comunicare. De aceea e foarte important ca doi parteneri sa petreaca impreuna in fiecare zi cateva minute sau chiar ore pe care sa si le dedice vietii lor de cuplu si implicit comunicarii.

5. Abuzul

Fie ca este de natura psihica sau fizica, abuzul poate fi un factor hotarator atunci cand o persoana isi analizeaza situatia actuala si isi face planurile de viitor. In conditii ideale, abuzul nu ar trebui sa existe deloc intr-o relatie bazata pe sentimente si respect. Pe de alta parte, atunci cand unul dintre parteneri recurge la un asemenea comportament, sansele de a continua impreuna scad pana la punctul in care devin nule.

Sursa:http://dindragoste.unica.ro/0/casatorie/motive-pentru-care-cuplurile-ajung-la-divort#comment-14393

Te-ar mai putea interesa si:

Divort amiabil Bucuresti

Taxa timbru partaj. Costuri partaj

Cerere reexaminare taxa de timbru – model